Alex Tielbeke keert terug bij NEC in de rol van adviseur. Dat bevestigt Wilco van Schaik in de nieuwste Jarda Podcast. Tielbeke (59) was van 1998 tot 2004 algemeen directeur bij NEC en werd daarna directeur van de Eredivisie CV. Die functie vervulde hij tot 2019. Nu is Tielbeke consultant in de sportmarketing en mediarechten.

“Alex kent de club, de stad Nijmegen en heeft veel ervaring binnen het voetbal”, zegt Van Schaik. “Hij zal ons helpen op marketing-, communicatief en mediagebied, onderwerpen die de komende jaren belangrijk worden”, vervolgt de huidig algemeen directeur. Eerder werd al bekend dat Fred Rutten toe zal treden tot de Raad van Commissarissen voor technische zaken.

“Dat maakten verschillende media ervan, maar is onjuist.” Rutten en Tielbeke zullen niet commissaris worden, maar een adviserende rol binnen de club krijgen. Van Schaik: “Juist als adviseur hebben ze meer vrijheid en kunnen ze meer betekenen voor de club. Als commissaris zouden ze meer een rol als toezichthouder krijgen, nu kunnen ze makkelijker met directie en management van de club om tafel zitten.”

In de nieuwste Jarda Podcast vertelt Van Schaik meer over de structuur van de club, waarbinnen Marcel Boekhoorn een grote rol speelt. Benieuwd? Beluister de Jarda Podcast op jouw favoriete kanaal, zoals Spotify, iTunes of Google.