Elayis Tavsan was zondagmiddag met een bekeken schuiver matchwinner voor NEC tegen sc Heerenveen. De inzet van de buitenspeler verdween via de binnenkant van de paal achter doelman Mous, wat voor Tavsan zijn vijfde doelpunt van dit seizoen betekende. Ondanks dat er links en rechts ook nog Okita en Van Rooij liepen, was afgeven geen mogelijkheid voor Tavsan.

“Dat is niet being Tavsan“, lacht de buitenspeler na afloop in gesprek met ForzaNEC. Tavsan kreeg de bal via Okita aangespeeld en ondanks de druk van twee verdedigers van sc Heerenveen wist Tavsan knap binnen te schieten en NEC de overwinning te bezorgen. Ondanks de overwinning loopt het binnen NEC nog niet zo gesmeerd als dat het voor de winterstop deed, merkt ook Tavsan.

“Het veldspel is inderdaad wat minder dan voorheen. We leveren wel veel strijd en ik denk dat dat in combinatie met effectiviteit we daardoor deze wedstrijd over de streep hebben getrokken.” In de tweede helft kregen de Nijmegenaren nauwelijks een kans. Pas in de slotfase kwam NEC weer wat dreigender uit de hoek met onder andere een schot van Tavsan en een afgekeurde goal. Door deze overwinning staat NEC nu achtste en kan NEC volgens Tavsan mooi naar boven kijken. “RKC komt volgende week voor een vol huis en daarna Vitesse. Die maken we ook af!”

Foto: Orange Pictures