Supporters van NEC hebben in de twaalfde minuut van de wedstrijd tegen FC Twente een eerbetoon verzorgd voor Henk Cornelissen. De fanatieke fan (51) is ongeneeslijk ziek en zag de wedstrijd vanaf de tribune in een ziekenhuisbed. Het is wellicht de laatste NEC-wedstrijd die hij ziet.

Algemeen directeur Wilco van Schaik vertelde vrijdagochtend op de radio bij RN7 over de situatie van Henk. Het plan was aanvankelijk om hem en zijn familie mee te laten doen aan de topweek-actie in samenwerking met Belvilla, maar dat staat de gezondheid van Henk niet toe. “Ik denk dat iedereen met een NEC-hart deze familie kent. We hadden het Henk en zijn familie natuurlijk gegund. Henk is aan het strijden en kan helaas niet mee. Jammer, want juist voor deze mensen is de actie bedoeld. Zeker voor Henk.”

“Als je ziet wat er loskomt…”, vervolgde Van Schaik. “Iedereen maakt deze verschrikkelijke ziekte weleens van dichtbij mee. Je ziet nu wat er bij een voetbalclub gebeurt in een situatie als deze. Dat raakt iedereen. Iedereen is bezig om hem te helpen. Dat clubgevoel komt dan zo diep naar voren. Het is mooi om te zien hoeveel  mensen begaan zijn met Henk. Ik hoop echt dat hij er iets aan heeft. Je kan ook je steun bij de club halen. Vanavond is het een beetje extra voor Henk.”