Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Nijmegen, 3-jan 2023

Ha Chiron,

Gefeliciteerd kerel! Papa Chiron, wat een prachtig nieuws.

Ik haat het om te zeggen, maar misschien is dit dan één van de zaken in het leven waarvoor je de vlieger der clichés oplaat; ‘er zijn belangrijker zaken dan voetbal’. Ik hoop dat je geniet van je nieuwe rol in het leven en wens jou en je twee dames het allerbeste, maar dat wist je al.  Ik kom je snel opzoeken in Drunen, dan drinken we er een pilsje op.

Tot zover het emotionele gedeelte, want ik wilde je ook graag nog wat vertellen over de tweede seizoenshelft. Ik was er inderdaad bij in Spanje en behalve dat het fantastisch was om de club ‘van binnenuit’ mee te maken, denk ik dat we een mooi tweede bedrijf van de competitie tegemoet gaan. Ik heb zelf kunnen aanschouwen hoe goed en leuk deze groep en spelers met elkaar samenwerken. Volgens mij is dat toch het belangrijkste ingrediënt om in een flow te komen, zoals we die bijvoorbeeld in 2008 mee hebben gemaakt.

Nu zeg ik niet dat we die wereldprestatie herhalen, maar ook die groep had vóór de winterstop alle schijn tegen, klonken er spreekkoren in de Goffert en was iedereen radeloos. Toch bleef de sfeer intern goed, kreeg Mario Been contractverlenging en haalden we Europees voetbal, maar daar hoef ik jou niets meer over te vertellen. We waren er samen bij. Waar het om gaat is vertrouwen, een paar aankopen die zowel doelpunten als een onoverwinnelijke mentaliteit meebrengen en dan kunnen er zomaar mooie dingen gebeuren.

Ik denk dat 2023 een fantastisch jaar wordt, Chiron. Voor jou is dat het al, nu nog voor NEC

Check je later!

Dirk