Oussama Tannane uitte zich na afloop van de wedstrijd tegen Ajax over de arbitrage. De smaakmaker van de Nijmegenaren vond dat Edson Álvarez van het veld gestuurd had moeten worden na een elleboogstoot richting hem. En dat terwijl Tannane voor de wedstrijd nog met scheidsrechter Jochem Kamphuis sprak.

Tegenover ESPN legt Tannane het incident uit. “Hij zette een elleboog op mijn hoofd. Iedereen heeft het gezien inmiddels. Hij deed het expres. Ik ben Tannane hè, dus ik krijg ze altijd tegen.” Daarmee valt Tannane in herhaling. Ook na het gelijkspel tegen SC Cambuur vond hij dat hem een kaart werd aangenaaid. “Ik ben het gewend. Ik hoef niks meer te zeggen. Iedereen ziet het ook, maar zoals ik al heb gezegd. Ik blijf Tannane en ik loop altijd een beetje achter.”

In plaats dat Alvarez bestraft werd voor zijn overtreding, kreeg Tannane zelf nog een gele kaart in de slotfase. Ondanks zijn kaart en meerdere foute belissingen van de arbiter bleef hij kalmpjes tegenover Kamphuis. “Ik heb in het begin met de scheidsrechter gesproken en gezegd dat ik hoop dat hij niet alleen maar voor Ajax fluit. Er zijn overtredingen gegeven waar volgens mij niks aan de hand was. De scheids zei tegen mij dat hij ook zou fluiten als het bij mij zou gebeuren. Heel jammer, want ik heb zoveel overtredingen tegen me gehad”, sluit Tannane geïrriteerd maar beheerst af. 

Foto: Orange Pictures