NEC boekte zondagmiddag tegen RKC de eerste thuisoverwinning van dit seizoen in de Eredivisie. Het werd maar liefst 6-1 voor de Nijmegenaren. Iets waar Oussama Tannane alleen maar van genoot. “Nu schieten we ze er wel in.”

“Het is fijn voor het team om te winnen. Goed ook voor het vertrouwen. Je zag dat we het elkaar gunden”, blikt Tannane terug op een heerlijke voetbalmiddag. “Het is de perfecte manier om de eerste seizoenshelft te eindigen. Iedereen kan nu met een goed gevoel op vakantie gaan.” NEC begon tegen RKC niet al te sterk en liep al vrij snel tegen een achterstand aan. “We komen door een domme penalty 0-1 achter. Die gaven we erg makkelijk weg. Na de rode kaart was het eigenlijk alleen maar eenrichtingsverkeer.”

Een half jaar lang werd er in De Goffert gesproken over een spitsenprobleem. Nu scoren beide spitsen en werd op los gescoord tegen de Waalwijkers. “De penalty had ik zelf veroorzaakt. Normaal gesproken neem ik de penalty’s. Maar Nany (Dimata, red.) vroeg aan mij of hij hem mocht nemen. Ik weet dat hij dat doelpunt nodig heeft. Ik ben iemand die gunt als ik weet dat een speler het moeilijk heeft. Hij schiet hem top binnen. Het heeft hem goed gedaan.”

Komt de winterstop op een goed moment?

Na twee overwinning op rij is NEC lekker op dreef, maar moet dat door het WK noodgedwongen stop leggen. “Natuurlijk is dat zonde. Maar ik zie ook aan mijzelf en mijn medespelers dat we veel gegeven hebben de eerste seizoenshelft. We zijn allemaal wel aan vakantie toe.” Is de Amsterdammer tevreden met het tot nu lopende seizoen? “Je staat nu negende, maar alles staat heel erg dicht op elkaar. Wij moeten naar boven blijven kijken. Ons doel is duidelijk en dat is Europees voetbal.”

Na de overwinning tegen RKC kan maandag Carlos Aalbers, de nieuwe td, direct aan de slag. Heeft Tannane nog tips voor Aalbers? “Versterkingen zijn altijd goed. Het versterkt het team en er zal meer concurrentie komen.” Ook Tannane kan na de gewonnen wedstrijd tegen RKC op vakantie gaan. Hij zal niet te bewonderen zijn met Marokko op het WK. “Je moet realistisch zijn. De bondscoach wilde spelers hebben die bij een grote club spelen, want die begrijpen elkaar volgens hem. Vandaar wist ik al dat ik er niet bij zou kunnen zitten. Het idee speelt op dit moment ook niet om naar een grotere club te gaan. Ik blijf hier lekker door voetballen bij NEC. Er kan altijd wat gebeuren als de club geld wordt geboden. Ik ben hier gratis binnengekomen, maar wat mij betreft blijf ik hier”, zo sluit Tannane af.

Foto: Rob Koppers