Jeroen Manschot is woensdagavond de scheidsrechter als NEC het in de beker opneemt tegen FC Groningen. Vier dagen later, als de Nijmegenaren in de Goffert Feyenoord ontvangt, is Pol van Boekel de leidsman.

De meeste NEC-fans zullen graag terugdenken aan de laatste wedstrijd van NEC die Manschot onder zijn hoede had. Dat was namelijk de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, die NEC overtuigend met 1-3 wist te winnen. Manschot wordt woensdag geholpen door zijn assistenten van de Ven en Steegstra. De vierde official is de heer Blank. Tijdens de achtste finale van de beker kan Manschot niet beschikken over een VAR. De bekerwedstrijd tegen FC Groningen zal worden afgetrapt om 18:45 uur in het Hitachi Stadion.

De Brabantse Pol van Boekel fluit zondag om 12.15 uur NEC – Feyenoord. Opvallend is dat Van Boekel vroeger bekend stond als Feyenoord-fan. In het seizoen 2016-2017 floot Van Boekel ook al een editie van NEC tegen de Rotterdammers. Het werd toen 4-0 voor Feyenoord, dat later in hetzelfde seizoen kampioen werd.

Bij Van Boekel is er weinig twijfel over zijn objectiviteit: hij fluit geregeld duels van de rood-witten. Hij wordt deze wedstrijd geassisteerd door de heer Vandeursen en de heer Bodde. De vierde official is de heer Ruperti. Dit viertal zal ondersteund worden door de VAR. Dit is de heer Martens, die op zijn beurt weer wordt bijgestaan door de heer Persoon.

Foto: Rob Koppers