De ziekenploeg van trainer Rogier Meijer stroomt langzaamaan leeg. Rens van Eijden en Mathias de Wolf maakten dit seizoen samen nog geen 200 minuten vol op het trainingsveld, maar keren allebei binnen een week van elkaar terug. De Wolf heeft de groepstrainingen afgelopen dinsdag al opgepakt. Aanvoerder Van Eijden zal dat aanstaande maandag doen.

Van Eijden raakte in de voorbereiding zwaar geblesseerd aan zijn knie. Komende maandag staat Van Eijden, als alles verloopt volgens schema, weer op het trainingsveld bij zijn ploeggenoten. Dit liet de centrale verdediger weten bij de Stadsgesprekken in de LUX. De verdediger had zijn kruisband gescheurd en daar staat negen maanden revalidatie voor. Die revalidatie heeft de verdediger gevolgd bij de KNVB in Zeist. Daar is een topsportcentrum waarin revalidaties verzorgd worden voor topsporters. Vanaf maandag zal de Ossenaar zich weer bij de spelersgroep gaan toevoegen en zal hij langzaamaan weer de strijd aan gaan voor een plek in de opstelling.

De pas 19-jarige Mathias de Wolf speelde aan het begin van afgelopen kalenderjaar een paar keer mee en mocht daarna nog sporadisch invallen. Na de promotie is hij niet meer gezien op het trainingsveld in Nijmegen. De Wolf trainde in België bij Lieven Maesschalck en kampte met een onbekende langdurige blessure. Afgelopen dinsdag heeft de Belg de trainingen op Nijmeegse bodem weer hervat.

Foto: Rob Koppers