Alex Bos is door de KNVB aangesteld om het duel NEC – Feyenoord in goede banen te doen leiden. Voor de in Leusden geboren arbiter wordt het de eerste NEC-wedstrijd van het seizoen.

Wel had de inmiddels 29-jarige scheidsrechter al eens de leiding over een officieel duel in De Goffert. Daarvoor moeten we een poosje terug in de tijd. Naar 11 september 2020 om precies te zijn, toen NEC in de Keuken Kampioen Divisie met 2-1 wist te winnen van Jong Ajax.

In tegenstelling tot dat duel heeft het affiche van aanstaande zondag meer om het lijf. NEC is namelijk nog volop in de race voor plek vijf en heeft tevens nog een appeltje te schillen met tegenstander Feyenoord, dat in april nog met 1-0 te sterk was voor de Nijmegenaren in de KNVB-Bekerfinale. Alle ingrediënten voor een stevige clash zijn dus aanwezig, waarbij Bos kan rekenen op de steun van grensrechters Rens Bluemink en Franca Overtoom. Laurens Gerrets zal als vierde official fungeren. De ondersteuning vanuit Zeist zal komen van de heer Hensgens (VAR) en de heer Schaap (AVAR).

Traditiegetrouw beginnen alle duels van de op een-na-laatste speelronde op hetzelfde tijdstip. Hierdoor zal er ook in De Goffert op moederdag om 14:30 uur afgetrapt worden.

Foto: Orange Pictures