NEC heeft vrijdagavond wederom geen drie punten weten te pakken in eigen huis tegen Telstar. De Nijmegenaren hadden het moeilijk tegen de nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie.

Er moesten ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Eindhoven enkele wijzigingen worden doorgevoerd door Jack de Gier. Door de terugzetting van Anass Achahbar en Brahim Darri naar Jong NEC. Mart Dijkstra en Ole Romeny namen hun plaatsen in. Mathias Bossaerts kon vanwege griep ook niet spelen, wat voor Josef Kvída de gelegenheid was weer aan de aantrap de verschijnen.

NEC kwam na vijf minuten spelen tot een eerste kans, Buwalda kopte de bal net over. Vier minuten later was het raak, vanuit een corner werkte Telstar-verdediger Groot de bal in eigen goal. NEC was in het eerste deel van de eerste helft veelvuldig in balbezit en speelde veel op de helft van de tegenstander. Na ruim een half uur spelen was de eerste kans voor Telstar meteen raak, Najah zorgde voor de gelijkmaker: 1-1. Kort daarna kwam NEC via een mooie aanval voor het goal van Zonneveld, maar het lobje van Van den Berg werd door de doelman gekeerd. Vlak voor rust was het Okita die vanaf een flinke afstand keihard de lat raakte en vervolgens schoot Druijf de bal over.

NEC begon de tweede helft in een hoger tempo dan in de eerste helft, maar wist niet tot uitgespeelde kansen te komen. De Nijmegenaren hadden het moeilijk om door de defensie van Telstar te komen. Via Okita kwam NEC in scoringspositie, maar de aanvaller schoot naast. In de slotfase mocht Morad El Haddouti zijn debuut maken, hij verving Okita. Meteen nadat hij in het veld kwam, was hij betrokken bij een actie met Romeny, dat leidde tot een hoekschop. In de extra tijd wist NEC de winst niet meer binnen te slepen.

NEC laat wederom dure punten liggen tegen de nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie.

Wedstrijdverloop:
‘9 Groot (e.d.) 1-0
’31 Najah 1-1
’34 Gele kaart Kvída
’85 Gele kaart Romeny

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Opstelling NEC: Van Duin; Sanniez, Buwalda, Kvída, Labylle; Van den Berg (C), Overtoom, Dijkstra (’72 Ndayishimiye); Okita (’81 El Haddouti), Druijf, Romeny.

Opstelling Telstar: Zonneveld; Cabral, Van Iperen, Groot, Brito; Korpershoek (C), Lynen, Najah; Springer, Ondaan, Sno (’77 Van Haaren).

Foto: Rob Koppers