NEC neemt het zondag in Eindhoven op tegen PSV. De Nijmegenaren wonnen nog nooit van PSV in de lichtstad. Aanvaller Elayis Tavsan ziet toch kansen op een goed resultaat. Want; “als Groningen het kan, dan kan NEC het ook.”

Elayis Tavsan zit niet in de gelukkigste periode van zijn carrière. De buitenspeler moest tegen Go Ahead Eagles genoegen nemen met een plek op de bank. In de rust werd Tavsan ingebracht, maar hij kon nog geen potten breken. Een plekje op de bank, dat had Tavsan niet verwacht bij aanvang van het seizoen: “Nee, dat is niet leuk. Ik denk dat niemand op de bank wil zitten, maar ja dat hoort erbij. Ik blijf wel mijn best doen om te kunnen spelen.”

Tavsan was in eerdere interviews al kritisch naar zichzelf. Ook de supporters zijn kritisch. Wat (waarschijnlijk) meespeelt is de uitgesproken vertrekwens van Tavsan. Een transfer kwam er niet, maar sindsdien kan hij maar weinig goed doen. “Ik baal niet dat ik nu nog hier speel. Ik heb vertrouwen in mezelf en ik weet dat er nog wel mogelijkheden komen, maar ik wil eerst hier belangrijk zijn.”

Het ‘belangrijk zijn’ zit er, met de huidige 5-3-2 formatie, niet in. Ziet Tavsan zelf wel een rol voor hem weggelegd in dit systeem? “Vorig seizoen speelden we soms ook 5-3-2 toen speelde ik als spits. Daar kan ik ook goed uit te voeten.”

PSV

De Eindhovenaren wonnen donderdagavond knap met 2-0 van Arsenal. Ook Tavsan heeft de wedstrijd gezien, maar onder de indruk is hij niet. “Nee, niet zo zeer. Het ligt ook aan het wedstrijdverloop. Ze speelden goed, maar of ze echt indruk op me hebben gemaakt? Nee.” Dat NEC nog nooit op bezoek bij PSV won, daar wil Tavsan niets van weten. De aanvaller ziet zeker kansen voor NEC. “Zij gaan veel de bal hebben. Wij zullen dus in de omschakeling moeten toeslaan. Als we goed en snel counteren en aan de bal ook goed zijn, dan maken we zeker kans”, stelt Tavsan.

NEC speelt nog drie keer (inclusief PSV) dit jaar. Na veel gelijke spelen en tussendoor een nederlaag bij Sparta nemen de zorgen bij supporters toe. Tavsan heeft voor zichzelf en voor NEC nog een taak deze wedstrijden: “We moeten gewoon zoveel mogelijk punten pakken. We willen met een goed gevoel de winterstop in dus er moet gepresteerd worden”, sluit de aanvaller af.

Foto: Orange Pictures