Het nieuws van de degradatie van NEC moet bij veel mensen nog even inzinken, maar al veel fans hebben hun seizoenkaart voor volgend seizoen gekocht. Dat schrijft De Gelderlander dinsdag. De teller staat nu, twee dagen na de degradatie uit de eredivisie, op zo’n 1.500 verkocht seizoenkaarten, een aantal dat de club pas aan het einde van de week verwachtte.
De Nijmeegse club hoopt 3.500 tot 4.000 seizoenkaarten te verkopen. Het merendeel daarvan wordt volgens Nick Janssen van NEC al voor juni aangeschaft. Afgelopen seizoen had NEC al te maken met een daling in de seizoenkaartverkoop, toen werden er 6.100 verkocht. Een seizoen ervoor waren dat er zo’n 8.000.
Dinsdag stond er zelfs een rij van mensen die hun seizoenkaart wilden kopen, tot vreugde van algemeen directeur Bart van Ingen. “Clubliefde kent geen divisie en dat blijkt ook de afgelopen dagen”, zegt hij tegenover Omroep Gelderland. “We doen hier om het half uur een rondje koffie voor de mensen die hun seizoenkaarten verlengen. Rood, groen en zwart stroomt toch door je hart.”