NEC verloor zaterdagavond met liefst 1-5 van PEC Zwolle. De gifbeker lijkt nog altijd niet leeg in Nijmegen en de crisis houdt aan. “Een uiterst teleurstellende avond”, zo vatte aanvoerder Rens van Eijden het samen in gesprek met ForzaNEC.nl. “Je verliest met 1-5 van PEC en de supporters uiten hun ongenoegen over het vertoonde spel en de situatie waar we in zitten.”
De eerste minuten van de wedstrijd beloofden veel. NEC begon goed en het publiek ging er met zijn allen achter staan. “Na een rumoerige week begonnen we toch goed.” Al snel ging het mis bij NEC. “Dan kom je toch heel snel op 0-2 achter te staan en dan is het lastiger om georganiseerd te blijven spelen.”
Het defensieve ingrijpen van NEC liet zaterdag te wensen over. “Het ging vrij makkelijk en dat is niet goed. We hebben niet voor niets al veertien goals tegen, dus dat zegt genoeg.” Volgens Van Eijden zijn de slechte prestaties van NEC geen kwaliteitskwestie. “Wij hebben echt geen slechter team dan PEC, maar het verschil is dat zij in vorm zijn en wij absoluut niet.”
De verdediger roept iedereen op om achter de club te blijven staan. Dit liet hij de gefrustreerde supporters bij de hoofdingang ook weten. “We moeten met zijn allen bij elkaar blijven; een eenheid vormen.”
De positie van Alex Pastoor lijkt inmiddels onhoudbaar geworden na de nederlaag tegen PEC. Een ontslag dreigt voor de trainer. “Daar heb je als speler geen invloed op. Als je ziet hoe wij op een 0-2 achterstand komen te staan in de eerste helft, vind ik niet dat je de trainer daar de schuld van moet geven. Hij is natuurlijk verantwoordelijk, maar wij spelen als team niet goed. We komen de afspraken niet na en daardoor maken we het onszelf moeilijk.”