In aanloop naar het WK vindt in Rio de Janeiro op 1 en 7 juni de Favelacup plaats. Een straatvoetbaltoernooi dat wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor de nog steeds schrijnende situatie van veel kinderen uit de sloppenwijken van Rio de Janeiro. 
Aan het toernooi doen 18 teams mee, afkomstig uit verschillende favela’s in Rio de Janeiro. De teams spelen in tenues die door Nederlandse eredivisieclubs en sponsoren beschikbaar zijn gesteld. NEC wordt vertegenwoordigd door een team uit favela Morro de Galgueiro. Helaas werd de eerste wedstrijd tegen GA Eagles (Rocinha) met 6-1 verloren. 
Het evenement wordt georganiseerd door de stichting ‘Help mij leven’/REMER, opgericht door de Nederlander Robert Smits die al meer dan 25 jaar opkomt voor de straatkinderen in Rio de Janeiro, door middel van sport, onderwijs en straatwerk. 
Via de website www.favelacup.nl kunnen mensen meer informatie over het evenement vinden en sponsor/donateur worden. Daarmee is zelfs een reis naar São Paulo met een bezoek aan de wedstrijd Nederland – Chili op 23 juni te winnen. De Favelacup wordt georganiseerd door vrijwilligers en de opbrengst gaat voor 100% naar de projecten van REMER in Brazilië.