Ruud Brood is dinsdagavond gepresenteerd als nieuwe trainer van NEC. De nieuwbakken trainer heeft een contract getekend voor één seizoen met optie voor nog een seizoen. Mocht NEC promoveren dan wordt deze optie gelicht.
“Ik ben natuurlijk heel trots en blij dat ik deze keuze heb kunnen maken”, vertelde Brood tijdens de druk bezochte persconferentie in Nijmegen. NEC is vanuit historisch oogpunt een hele mooi club. De supporters zijn ontzettend fanatiek. NEC is niet alleen regionaal bekend, ook landelijk heeft NEC een grote naam. Ondanks dat het bij NEC vooralsnog onduidelijk is wat betreft het beleid en de staf weerhield dat hem niet van zijn beslissing om voor NEC te kiezen. “We hebben goede gesprekken gevoerd. Het waren gesprekken die in een stroomversnelling gingen en ik heb een duidelijk beeld gekregen van de club.”
“Mijn gevoel bij NEC was meteen goed. Ik wil er alles aan doen om deze mooie club weer op het hoogste niveau van Nederland te laten voetballen. Ik heb bewust voor NEC gekozen omdat er hier korte lijnen zijn met de juiste mensen binnen NEC”, aldus Brood.
Algemeen directeur Bart van Ingen was zeer te spreken over de komst van de 51-jarige oefenmeester. “NEC zocht iemand met ambitie en Ruud is iemand die ambitie heeft en dat ook uitstraalt. Wij denken daarom ook dat hij dé ideale trainer is voor NEC. Hij maakt spelers individueel beter en is ook aangesteld om de jeugdopleiding naar een hoger plafond te tillen.”