De Raad van Commissarissen van NEC stapt na de degradatie niet op. Dat heeft Sije Visser laten weten die binnen de RvC is belast met technische zaken. Behalve Visser zit ook Ton van Galen in het bestuur.                      

Sije Visser heeft niet overwogen zelf op te stappen, terwijl trainer Anton Janssen wel moest vertrekken en ook technisch directeur Edo Ophof zwaar onder vuur ligt. “Niemand zit zonder fouten. Natuurlijk trekken wij wel conclusies, maar die zit in het nemen van verantwoordelijkheid. NEC moet namelijk terug naar de Eredivisie. We hebben te maken met een club waar noodgedwongen mensen hun baan verliezen. Als wij dan ook nog weggaan, gaat de hele club naar de filistijnen”, zegt Visser tegenover Omroep Gelderland.

NEC heeft vandaag het contract van hoofdcoach Janssen officieel afgekocht. Met de andere stafleden volgen nog gesprekken. “Wederzijds was er te weinig vertrouwen’, stelt Visser over Anton Janssen. ‘We hebben een analyse gemaakt. Het functioneerde niet. Bij degradatie ligt een dergelijk besluit ook voor de hand. Kijk naar John Dahl Tomasson bij Roda JC. Daar gebeurt hetzelfde. Het is ook inherent aan het vak. We hebben twee gesprekken met Anton gevoerd. Dat is niet leuk, maar dit is in goed overleg gegaan.” 

Technisch directeur Edo Ophof zit nog altijd ziek thuis. NEC lijkt met Ophof in gesprek te willen om het nog doorlopende contract af te kopen. De fans hebben het vertrouwen in hem opgezegd en ook de onlangs teruggetrokken suikeroom Marcel Boekhoorn wil van Ophof af. Visser wil weinig kwijt over de actuele situatie. “Volgens de arbo-arts is hij niet in staat om te praten. Nee hoor, ik wil niet van hem af. Maar daar wil ik het bij laten. Edo zit ziek thuis en ik denk dat het nog wel even gaat duren", vervolgt hij.