Het vinden van een nieuwe trainer heeft de absolute topprioriteit bij NEC. De nieuwe trainer van NEC zal worden aangesteld door Sije Visser, lid van de Raad van Commissarissen van de club. Dat heeft Bart van Ingen bekend gemaakt tijdens een drukbezochte lunchbijeenkomst met de leden van de OSRN. Van Ingen blijft aan als algemeen directeur.
Woensdagmiddag kwamen de leden van de OSRN in het Goffertstadion bijeen om te worden bijgepraat over de stand van zaken in de Goffert, na de degradatie van NEC naar de Jupiler League. Ruim honderd ondernemers lieten zich door algemeen directeur Bart van Ingen bijpraten over de recente ontwikkelingen. Belangrijkste doel voor het volgende seizoen is promotie. “Promotie met een hoofdletter”, aldus Van Ingen.
Of er ook een nieuwe technisch directeur zal worden benoemd, is maar zeer de vraag. In de hele Jupiler League is er maar één club waar een heuse ‘td’ actief is. Of ook NEC een technisch directeur krijgt, ligt in handen van de Raad van Commissarissen. Van Ingen ging ook in op de rol van Edo Ophof. De club ontving van hem inmiddels een officiële ziekmelding. Omdat NEC zonder deze ziekmelding niets kon ondernemen, was het even stil op dat vlak.
De jeugdopleiding en de scouting zullen vanaf nu extra aandacht krijgen, aldus Van Ingen. De nieuwe trainer zal, naast de bestaande verantwoordelijken, een belangrijke rol gaan vervullen in het traject om weer jonge talenten klaar te stomen voor het eerste elftal. De contacten met het Cuykse bedrijf Futuralis zijn vooralsnog in een oriënterende fase. Het bedrijf zou NEC eventueel kunnen assisteren bij het aankopen van nieuwe spelers.