NEC pakte zaterdagavond het eerste puntje van het seizoen. In eigen huis werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk. “We domineerden in de eerste helft”, zegt middenvelder Victor Pálsson na afloop tegenover ForzaNEC.nl. “In de tweede helft werden we wat slordig. Toch ben ik blij met ons spel en met het team, ondanks dat zij in de tweede helft twee goals scoorden en wij niet. We kunnen hierop verder bouwen.”
Voor het eerst in ruim twee jaar stond NEC niet onder leiding van Alex Pastoor. De trainer werd afgelopen maandag ontslagen. “Het was vreemd om hem niet in de kleedkamer en langs het veld te hebben”, vervolgt Pálsson. “Een groot compliment aan het team, we hebben ons gefocust op onze taken en we zijn positief gebleven in deze bewogen week. Voor mij persoonlijk was het moeilijk om Alex Pastoor te zien vertrekken, maar zo gaat het in het voetbal en we moeten verder.”
Terwijl NEC als hekkensluiter aan de wedstrijd begon, was dit aan het publiek niet te merken. De sfeer in de Goffert was goed. “De supporters waren werkelijk fantastisch vandaag. Ze zijn de afgelopen tijd erg gefrustreerd geweest, net als wij. Maar ze bleven achter ons staan en we hebben dit punt ook aan hun te danken. Ik hoop dat de fans net zo blij zijn als ik, al vind ik het natuurlijk wel jammer dat we niet gewonnen hebben.”
De Nijmegenaren zijn nog altijd op zoek naar versterkingen. Volgens Palsson komt de ploeg vooral ervaring tekort. “Er mogen zeker nog wel wat jongens bij komen. We kunnen nog wel twee of drie spelers gebruiken, het liefst ook wat ervaren mensen omdat we toch een vrij jonge ploeg hebben.” Volgende week vrijdag gaat NEC op bezoek in Breda bij NAC. “We hebben nu zes dagen om ons voor te bereiden op die wedstrijd. We moeten hard werken op de training en gefocust blijven. Ik ben er zeker van dat we daar punten kunnen halen.”