Technisch directeur Edo Ophof zal zelf niet opstappen bij NEC. Dat zei hij maandag tijdens een ingelast persmoment. Ophof snapt wel dat hij het bij veel fans moet ontgelden.
Aan een vertrek wil de technisch directeur nog niet denken. “Het is aan de Raad van Commissarissen. Je moet kijken hoe de situatie loopt. Ik zal zelf niet opstappen. Ik ben geen opgever. We zijn bezig de organisatie intern weer op poten te zetten voor een nieuw seizoen.”
Trainer Anton Janssen was zelf niet aanwezig bij het persmoment. Als het aan Ophof ligt, staat Janssen ook volgend seizoen voor de groep. “Je weet nooit hoe het loopt. Maar zoals het er nu naar uitziet, is Anton komend seizoen trainer.”
Op sportief vlak zal er een hoop veranderen bij de club. Omdat de begroting daalt met ongeveer vier miljoen, zullen er in de selectie de nodige mutaties plaatsvinden. Al is het niet zo dat de hele selectie in de etalage staat, stelt Ophof. “Voor de selectie betekent het dat we heel goed gaan kijken wat de mogelijkheden zijn op korte termijn. We weten dat de begroting lager zal zijn dan vorig jaar en dat dat consequenties heeft voor de selectie. We kijken nu wat die consequenties zijn. Maar het is niet zo dat de hele selectie in ‘de etalage’ staat.”
Ophof geeft toe dat NEC een kwalitatief goede selectie in huis heeft, maar dat het simpelweg geen team is. “Kwaliteit is meer dan alleen maar een stukje techniek van de bal. We hebben goede spelers, maar het is geen team.”
Niet alleen op sportief vlak is de degradatie een dreun. Er vallen de komende tijd gedwongen ontslagen bij het kantoorpersoneel van de club. “Het is triest dat er mensen ontslagen moeten worden. We hopen we er nog een positieve draai aan kunnen geven. maar het is de realiteit dat als je degradeert, dat dat pijn doet.”