Over een aantal weken beginnen alweer de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen. Zoals we weten zal dit een seizoen worden, zoals hij al heel lang niet meer is geweest. Het zal een seizoen worden in de Jupiler League.
Waar supporters massaal achter de club gaan staan door hun seizoenkaart te verlengen, zijn er een aantal personen die blijkbaar niét verder willen. Zo is Edo Ophof nog steeds niet weg. Hij schittert al een aantal weken door afwezigheid. De technisch directeur zit ‘ziek thuis’. Waar NEC door de degradatie absoluut geen geld heeft voor afkoopsommen, lijkt Ophof juist te wachten op een zak met geld. Ophof kan niet door NEC op straat worden gezet, zolang hij officieel in de ziektewet zit. NEC moet verder, maar hoe moet dat als er personen binnen de club de voortgang stagneren? 
Ook de heren Van Gaalen en Visser hebben nog steeds niet openbaar verklaard over het debacle van NEC. Twee weken na degradatie wordt nog steeds de volledige communicatie op het bord van Bart van Ingen neergelegd. 
Daarnaast zal Anton Janssen vertrekken. Dat zal deze week officieel bekend worden gemaakt door de club.