Vorige week plaatsten wij een statement waarin wij ons ongenoegen uitten over het afnemen van een vaste persaccreditatie bij NEC en waarin wij meldden de samenwerking met NEC beëindigd te hebben. Het artikel heeft op de site veel stof doen opwaaien en tot veel negatieve reacties geleid.
Het statement is geplaatst omdat we als site teleurgesteld waren in het nieuwe persbeleid. In het artikel is PR Manager Nienke Meijs ook persoonlijk aangesproken, omdat ons inziens zij ook verantwoordelijk is voor uitvoering van dit beleid.
Gisteren is vanuit de club toenadering tot ForzaNEC gezocht en vandaag is ook gesproken met Stasiu Teunissen van NEC. In dit gesprek heeft de club een toelichting van hun keuzes qua mediarichtlijnen gegeven. NEC heeft aangegeven dat zij de inzet en jarenlange bijdrage van ForzaNEC waarderen en dat ze ons graag alle ruimte willen geven, binnen de mediarichtlijnen, om iedere wedstrijd te gast te zijn in de mixed zone en persruimte.
Wij hebben dit gesprek als prettig en verhelderend ervaren. Het uitgesproken vertrouwen biedt een goede basis om weer op een prettige wijze met elkaar samen te kunnen werken.