NEC verloor zaterdagavond met 1-5 van PEC Zwolle en na de wedstrijd was er een groep supporters die op het voorplein hun frustraties uitten. Navarone Foor was een van de spelers die de fans te woord stond. “De supporters hadden veel te zeggen. Ik voelde me verantwoordelijk en dus ben ik erbij gaan staan”, aldus de middenvelder in gesprek met ForzaNEC.nl.
“Ik wil laten zien dat ik ook om deze club geef, net als zij. Sommige mensen hadden jammer genoeg niet het respect om te luisteren naar wat de spelers te zeggen hadden, maar de meeste mensen gelukkig wel.” Al snel ging het in De Goffert mis tegen PEC, net als in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen. “Het begin was goed, vol met strijd. Dat was het plan. Maar dan krijg je op kinderachtige wijze een doelpunt tegen en zakken we helemaal in. ”
Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-5. Kinderlijk eenvoudig konden de Zwollenaren vijf treffers maken. De supporters scandeerden ‘Schaam je kapot’ richting de spelers. “Natuurlijk schaam je je, maar je probeert overeind te blijven.” Als jeugdexponent van NEC, is het voor Foor pijnlijk om zijn ploeg af te zien dalen. “Het doet wel wat met je. Ik heb liefde voor deze club, net als de mensen die voor het stadion hun frustraties uitten.”
Na de derde nederlaag van dit seizoen lijk de positie van trainer Alex Pastoor onhoudbaar geworden. De supporters eisten zijn vertrek, maar Foor ziet de trainer liever niet vertrekken. “Ik heb onder hem mogen debuteren. Wij zijn verantwoordelijk voor de manier waarop we spelen, misschien wel meer dan hij. Alex is echt een goede trainer, hij verdient meer dan dit.”
De roep om versterkingen wordt na de nederlaag tegen PEC alleen maar groter. Ook Foor geeft toe dat er nog wel wat spelers bij mogen komen. “We hebben een goed team, maar we kunnen zeker nog wat jongens gebruiken. In het afgelopen jaar hadden we spelers die wat meer ervaring hadden en nu voel ik zelf de verantwoordelijkheid om het team op sleeptouw te nemen.”