NEC heeft het eerste punt van het seizoen binnen. In eigen huis werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk. De Nijmegenaren kwamen in de eerste helft op een 2-0 voorsprong dankzij twee strafschoppen van Michael Higdon, maar zag diezelfde voorsprong in de tweede helft als sneeuw voor de zon verdwijnen. RKC kwam via Duits en Joachim op gelijke hoogte. 
Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk wat Ron de Groot met NEC van plan was. Strijd en passie, fanatiek spelen. Dit viel al snel in de smaak bij het Nijmeegs publiek, dat elke tackle en balverovering luidkeels toe juichte. RKC wachtte vooral af en liet NEC het spel maken. Na ruim een kwartier spelen werden de Waalwijkers gevaarlijker en creëerden ze twee matige kansen, waarbij doelman Johnsson niet in hoefde te grijpen. Na ruim twintig minuten spelen werd NEC een enorme kans geboden door scheidsrechter Kamphuis. Een verkeerde aanname van Van Mossenveld was een teken voor Stutter om in te grijpen. 
De Duitser werd daarbij gehaakt door de RKC-verdediger, waardoor de bal op de stip ging. Michael Higdon faalde, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen PEC Zwolle, niet van elf meter en leidde doelman Seda de andere hoek in: 1-0. Enkele minuten later hoopte NEC via Hemlein opnieuw te mogen aanleggen vanaf elf meter. Een voorzet van Conboy kwam uit bij de Duitse aanvaller, die neer ging na contact met doelman Seda. Arbiter Kamphuis trapte hier echter niet in en gaf Hemlein een gele kaart wegens een schwalbe. 
Wel werd duidelijk dat NEC na de voorsprong wat meer afwachtender ging spelen. Hierdoor was er meer ruimte om op te bouwen voor de ploeg van Erwin Koeman. Een schot van afstand van Duits zeilde via de vingertoppen van Johnsson net naast het doel. Toch lukte het NEC om in de 37e minuut de marge te verdubbelen middels een buitenkansje. Hemlein werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door opnieuw Van Mosselveld en scheidsrechter Kamphuis wees resoluut naar de stip. Higdon was voor de tweede keer koel en stuurde doelman Seda het bos in: 2-0. 
Na een mislukte aanval van RKC was het de beurt aan NEC om te counteren via Rieks. Met een knappe solo bereikte de Deen het strafschopgebied van de Waalwijkers, maar treuzelde te lang, waardoor een doelpoging niet aan de orde kwam. Vlak voor rust moest Kalle Johnsson nog een keer in actie komen op een vrije trap van Duits. Via de handen van de doelman belandde de bal op de bal, waarna Johnsson makkelijk kon vangen. Hierdoor ging men rusten bij een stand van 2-0; de eerste voorsprong die NEC dit seizoen mocht zien te consolideren.
RKC begon wat feller aan de tweede helft. Ondanks enkele slordigheidsfoutjes probeerde de ploeg uit Waalwijk van afstand op doel te vuren, maar de meeste pogingen werden geblokt door de defensie van NEC. Uit de counter werd NEC op snelheid gevaarlijk via Hemlein. Zijn pass bereikte Navarone Foor, die met een zwak schot keeper Seda echter niet bang maakte. Na ruim een uur spelen werd RKC de kans geboden om terug in de wedstrijd te komen. Spits Joachim werd gevloerd door debutant Haitz, resulterend in de derde strafschop van de wedstrijd, ditmaal voor RKC. Sander Duits stuurde Johnsson de verkeerde hoek in en tekent hiermee aan voor de aansluitingstreffer. Een wake-up call voor NEC.
Al snel na de 2-1 viel ook de gelijkmaker. Een voorzet van Van Weert werd knap ingekopt door Joachim, buiten bereik van Johnsson: 2-2. Onder luide aanvoer van het publiek ging NEC opnieuw op jacht naar de voorsprong. Via Rieks werden de Nijmegenaren gevaarlijk, maar de Deen raakte de bal net niet goed genoeg, waardoor doelman Seda er met zijn vingers bij kon. Met nog enkele minuten op de klok begon de tijd te dringen voor NEC. Een bal op Higdon werd door de spits doorgekopt naar invaller Jahanbakhsh, maar het schot van de Iraniër was prooi voor doelman Seda.
Volgende week gaat NEC op vrijdag op bezoek bij NAC Breda. De wedstrijd begint om 20:00 uur. 
Wedstrijdverloop
23’ 1-0: Higdon (pen.)
37’ 2-0: Higdon (pen.)
63’ 2-1: Duits (pen.)
70’ 2-2: Joachim.
Opstellingen
NEC
: Johnsson; Cmovs, Van Eijden, Haitz, Conboy; Pálsson, Foor, Stutter; Hemlein, Higdon, Rieks (80’ Jahanbakhsh).
RKC Waalwijk: Seda; Lamey, Van Weert, Van Mosselveld (46’ Ivens), Amieux; Duits, Jungschlager, Braber (69’ Anderson); Castelen (90’ Slager), Joachim, Schet.