NEC heeft zaterdagavond opnieuw een zware nederlaag geleden. PEC Zwolle kwam op bezoek in De Goffert en zegevierde met liefst 1-5, een complete afgang voor de Nijmegenaren. De Nijmeegse ‘eretreffer’ kwam een kwartier voor tijd op naam van Christoph Hemlein.
Het was al vroeg raak in De Goffert. Het publiek kon al binnen enkele seconden juichen, maar de vroege treffer van NEC werd afgekeurd wegens een overtreding van Michael Higdon. Het stadion was in ieder geval wakker geschud. NEC opereerde met Foor vanaf de linkerflank en Rieks op de 10-positie, terwijl Pálsson en Diarra als controleurs geposteerd stonden. Diarra leek daarbij wel meer aanvallende taken te hebben dan zijn IJslandse ploeggenoot. PEC kwam al snel onder druk te staan in de beginfase, waardoor NEC meer het initiatief nam en de Blauw-Witten loerden op de counter. Toch waren het de Zwollenaren die, tegen de verhouding in, na een kwartier de leiding namen. Jesper Drost stond vogelvrij en zijn schot op doel werd nog gered door Johnsson, maar in de herkansing was de Zweedse doelman kansloos op de kopbal van Drost: 0-1. 
Tijd om de draad op te pakken was er niet voor NEC, want de ploeg van Ron Jans kreeg er zin in. Bovenberg werd simpel uitgespeeld door zijn directe tegenstander, die zo ongestoord het strafschopgebied van de Nijmegenaren kon binnenlopen. Hij legde de bal af aan ex-Feyenoorder Mokotjo, die deze kans met gemak verzilverde: 0-2. Op kinderlijke wijze kon PEC binnen vier minuten een marge van twee doelpunten op het scorebord zetten. Het creëren van kansen bleek ook in deze wedstrijd een lastige taak voor de ploeg van Alex Pastoor. Toch was er ook wat pech voor de Nijmegenaren. Zo vloog een vrije trap van Christoph Hemlein rakelings langs de goal omdat Foor zijn voet niet tegen de bal kreeg, terwijl het publiek de bal in hun gedachten al in het net zagen vliegen.

PEC bewees in de 37e minuut opnieuw dat het geen enkele moeite heeft met scoren. Daan Bovenberg werd opnieuw eenvoudig uitgespeeld door Saymak, die de bal deze keer voorlegde aan Fred Benson. De spits knalde de 0-3 hard binnen. Een teken voor het eerste plukje supporters om het stadion te verlaten. Ondanks de ruime achterstand verzuimde Alex Pastoor het om plaats te nemen in de dug-out; de trainer bleef vastberaden in het trainersvak staan. Misschien had de clubleiding zijn stoel al in de uitverkoop gezet. Voor de rust werd het zelfs bijna 0-4. Het schot van Youness Mokhtar zoefde echter over het doel van Johnsson. Onder een hels fluitconcert en enkele frustraties van supporters gingen beide ploegen rusten.
Een mogelijke donderspeech van Alex Pastoor leek na de rust geen nut te hebben gehad. PEC denderde vrolijk door. Het tweede bedrijf was pas vier minuten aan de gang, toen Mokhtar simpel het strafschopgebied in kon lopen en de bal voor kon leggen aan Benson. De spits had geen moeite met de geboden kans en tekende aan voor zijn tweede treffer. ‘Alex rot op’ klonkt vanuit het publiek. Drie minuten later was het alweer raak voor PEC, dat geen enkele genade had voor de vastgelopen Nijmeegse machine. Mokhtar was eerder verantwoordelijk voor een assist, maar deze keer tekende hij zelf aan voor de vijfde treffer van PEC. Opnieuw verliet een klein deel van het publiek het stadion, terwijl de rest met pijnlijke ogen het debacle aanschouwde.
Het prijsschieten van PEC was nog lang niet voorbij. Invaller Fernandez was, ondanks dat hij werd gevolgd door twee NEC-verdedigers, in staat om op doel te schieten. Zijn poging belandde echter over de goal. Aan de andere kant probeerde NEC het wel, maar met de gedachte dat je met een marge van vijf doelpunten achter staat, wordt het zelfvertrouwen er ook niet hoger van. Gevaarlijke momenten van NEC waren in de tweede helft zeer schaars. Even later was er opnieuw een mogelijkheid voor invaller Fernandez, maar zijn inzet werd knap gekeerd door keeper Johnsson. Ondanks de dramatische wedstrijd was er nog iets te juichen voor het NEC-publiek. Met een afstandschot na een corner van Rieks bracht Hemlein de stand op 1-5. De poging van de Duitser werd nog aangeraakt door PEC-verdediger Van der Werff. Veel tijd voor een magische ommekeer was er echter niet meer.
Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd liep het stadion langzaam leeg. De supporters keerden huiswaarts om de zware nederlaag zo snel mogelijk te vergeten. De fans die hun huis opzochten, misten echter wel een strafschop voor NEC. Vlak voor tijd mocht Michael Higdon aanleggen voor zijn eerste Nijmeegse treffer, maar die kwam er niet. Typerend voor de wedstrijd. De Engelsman schoot de bal in de handen van Begois en in de herkansing lukt het Tutuarima ook niet de bal in het net te krijgen: Het lukte net niet. Zo werd er door scheidsrechter Vink afgefloten bij een eindstand van 1-5.

Wedstrijdverloop
15’ 0-1: Drost.
18’ 0-2: Mokotjo.
37’ 0-3: Benson.
49’ 0-4: Benson.
53’ 0-5: Mokhtar.
76’ 1-5: Hemlein.
Opstellingen
NEC: Johnsson; Bovenberg, Van Eijden, Breuer, Conboy; Pálsson, Foor (84’ Jahanbakhsh), Diarra (68’ Tutuarima); Hemlein, Higdon, Rieks (53’ Stutter).
PEC Zwolle: Begois; Van Polen, Van der Werff, Lachman, Achenteh; Klich (63’ Nijland), Mokotjo (68’ Van Hintum), Drost, Saymak; Mokthar, Benson (63’ Fernandez).