De directie van NEC schreef onlangs in hun blog dat er met vijf kandidaten gesproken wordt voor de trainerspositie van NEC. ForzaNEC kan melden dat Anton Janssen binnen dat vijftal de toppositie bekleedt. 
Vanuit meerdere bronnen, binnen NEC en FC Oss, wordt bevestigd dat Janssen de voornaamste kandidaat is. Op dit moment wordt tussen beide clubs nog onderhandeld over de afkoopsom. Gezien de nauwe samenwerking tussen beide clubs, de voetbalscholen zijn namelijk samengevoegd, zal dit geen onoverkomelijk probleem worden. 
Met de komst van Anton Janssen, onlangs 50 jaar geworden, wordt voor een echte clubman gekozen. Hij begon zijn profcarrière in 1982 bij NEC. Na vier seizoenen maakte hij de overstap naar Fortuna Sittard en speelde hij later voor PSV, Kortijk en weer Fortuna. In 1994 keerde hij terug in Nijmegen en maakte hij nog eens 5,5 seizoenen vol. 

Anton Janssen in 1997
Na zijn spelersloopbaan werd hij trainer van de A1 bij NEC en tussen 2006-2010 jeugdtrainer bij PSV. In het seizoen 2010-2011 liep hij voor de opleiding Coach Betaald Voetbal stage bij NEC. Een jaar later werd hij, onder Alex Pastoor, als assistent toegevoegd aan de technische staf van NEC en werd hij tevens trainer van v.v. Gemert. Vorig seizoen ging hij aan de slag bij FC Oss waar hij het seizoen afsloot met een tiende plaats. 
Janssen heeft in zijn loopbaan de weg geleidelijk naar boven gekozen. NEC lijkt dan ook een logische stap in zijn carrière.