Na een uiterst bewogen week van ontslagen en transfergeruchten, staat er dit weekend ook ‘gewoon’ weer een wedstrijd op het programma voor NEC. In de Goffert komt RKC Waalwijk op bezoek. Een uitgelezen mogelijkheid voor de Nijmegenaren voor eerherstel onder assistent-trainers Ron de Groot en Wilfried Brookhuis. Het tweetal neemt voorlopig de taken van Alex Pastoor over, die afgelopen maandag werd ontslagen.
Het tijdperk-Alex Pastoor bij NEC is dus voorbij. Ruim twee jaar lang was hij trainer van de Nijmeegse club, maar dit seizoen werd al snel duidelijk dat de dagen van de oefenmeester waren geteld. Ook zijn assistent Robert Molenaar kon deze week, in ‘goed overleg’, zijn spullen pakken. Maar wie moet het overnemen? Gaat de club voor een ‘grote naam’ of voor een clubman als Eric Meijers of Anton Janssen? Naar alle waarschijnlijkheid komt hier volgende week meer duidelijkheid over. In de tussentijd zal het duo De Groot-Brookhuis er alles aan moeten doen om de eerste drie punten van het seizoen binnen te halen.
Tot nu toe is het seizoen van NEC een groot drama. Na drie wedstrijden gespeeld te hebben staat de teller op nul en valt er een pijnlijk doelsaldo van -12 te lezen. Vooral de wedstrijd van vorige week tegen PEC Zwolle was voor veel NEC-supporters de druppel. De Nijmeegse club werd in eigen huis met 1-5 afgedroogd door de goed spelende Zwollenaren. Werkelijk elke aanval van PEC mondde uit in een doelpunt vanwege het dramatische ingrijpen van de NEC-defensie. Na de wedstrijd kwam een groep supporters verhaal halen bij de hoofdingang van het stadion. Trainer Alex Pastoor liet zich niet zien, maar enkele spelers probeerden de fans tot kalmte te manen.
                                     
RKC begon daarentegen goed aan de competitie, ondanks het lastige programma. De Waalwijkers begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen FC Twente in Enschede. Een week later triomfeerde de ploeg van Erwin Koeman door met 4-2 van het dolende Vitesse te winnen. Afgelopen weekend ging het echter voor de eerste keer mis; in eigen huis werd er met 1-2 verloren van AZ, waardoor RKC op de achtste plaats is gepositioneerd. Vorig seizoen stond de wedstrijd tussen NEC en RKC als laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Het duel, dat in het teken stond van het afscheid van Gabor Babos, ging door NEC met 1-2 verloren.
In de opstelling van NEC zullen enkele wijzigingen worden doorgevoerd. Michel Breuer is uitgeschakeld vanwege een hamstringblessure en zal worden vervangen door Tobias Haitz, die zijn debuut in de Eredivisie zal gaan maken. Bahnou Diarra en Daan Bovenberg verliezen hun plek in de basis ten faveure van Marcel Stutter en Pavel Cmovs. ”Bovenberg heeft de laatste tijd te weinig gebracht in onze ogen en met Stutter hebben we meer kracht op het middenveld”, luidt de uitleg van het trainersduo op de clubwebsite van NEC. Geert-Arend Roorda is nog altijd geblesseerd.
Bij RKC ontbreken, Imad Najah, ex-NEC’er Dennis Rommedahl en spits Mart Lieder. Volgens het Brabants Dagblad treedt RKC in dezelfde opstelling aan als in het thuisduel tegen AZ. Dit betekent dus Seda op doel; in de verdediging Lamey, Van Weert, Van Mosselveld en ex-NEC’er Amieux. Op het middenveld starten Jungsläger, Duits en Braber, terwijl Castelen, Schet en Joachim de aanvalslinie vormen. 
De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Jochem Kamphuis. Hij zal worden geassisteerd door de heren Hoekstra en Polman, terwijl de heer Blank fungeert als vierde official. Het duel in de Goffert begint om 18:45 uur.
Vermoedelijke opstelling NEC: Johnsson; Cmovs, Van Eijden, Haitz, Conboy; Pálsson, Foor, Stutter; Hemlein, Higdon, Rieks.