Na een week van interlandvoetbal wordt de Eredivisie dit weekend weer hervat. Voor NEC staat er een lastig karwei op het programma. Zondag om 12:30 uur komt Feyenoord op bezoek in de Goffert.
Twee weken geleden keerde NEC met gemengde gevoelens terug na een bezoek aan NAC Breda. De wedstrijd eindigde 1-1, maar winst had er zeker in gezeten. Rydell Poepon zorgde al vroeg in het duel voor de openingstreffer. Vlak voor rust werd de voorsprong van de Bredanaren ongedaan gemaakt door Victor Pálsson, die met een prachtig schot doelman Ten Rouwelaar te kijk zette. Vooral NEC kreeg na rust enkele grote kansen om de drie punten mee terug naar Nijmegen te nemen, maar deze werden niet verzilverd. De maandag na de wedstrijd werden nieuwelingen Marnick Vermijl, Samuel Stefanik en Jakob Jantscher aangetrokken, waarvan laatstgenoemde een dag later meespeelde in de 0-3 gewonnen oefenwedstrijd tegen SSS’18. Jantscher was verantwoordelijk voor de derde treffer.
Feyenoord trainde in de interlandperiode voornamelijk zonder haar internationals. Onder andere verdedigers Daryll Janmaat, Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij kwamen met Oranje in actie in het WK-kwalificatieduel tegen Estland (2-2). Ruben Schaken deed mee in de wedstrijd tegen Andorra (0-2). Ondertussen verloor Feyenoord zonder internationals achter gesloten deuren een oefenwedstrijd met 2-0 van RKC Waalwijk. Ondanks dat reizen de Rotterdammers vol goede moed af naar Nijmegen om de inhaalrace te vervolgen. Trainer Ronald Koeman heeft een meevaller: Jean-Paul Boëtius is terug van een blessure.
Trainer Anton Janssen van NEC laat er geen gras over groeien en laat zondag alle drie de nieuwelingen in de basis starten. Volgens de Gelderlander verliezen door deze maatregel Pavel Cmovs, Marcel Stutter en Christoph Hemlein hun basisplaats. Vermijl zal als rechtsback beginnen en Stefanik vormt samen met Pálsson en Foor het middenveld. Jantscher bezet met Higdon en Rieks de aanvalslinie. Ryan Koolwijk traint weer mee met de selectie, maar zal vermoedelijk op de bank beginnen. Aan Feyenoord-zijde zal Boëtius nog niet vanaf de aftrap starten. Ronald Koeman heeft te maken met een fitte selectie, waardoor er vermoedelijk weinig zal veranderen in de basisopstelling. 
De wedstrijd zal onder leiding staan van arbiter Kevin Blom. De heren Langkamp en Simons zullen hem assisteren, terwijl de heer Otto fungeert als vierde official.
Vermoedelijke opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Haitz, Conboy; Pálsson, Foor, Stefanik; Jantscher, Higdon, Rieks.