Met de belangrijke eerste driepunter op zak bereidt NEC zich alweer voor op de volgende wedstrijd. FC Dordrecht komt aanstaande vrijdag op bezoek in het Goffertstadion. Voor eigen publiek zullen de Nijmegenaren beter voor de dag willen en moeten komen dan afgelopen maandag.

Want vermakelijk was de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht grotendeels niet. NEC domineerde tegen een extreem verdedigend beloftenteam dat loerde op de counter. Omdat de ploeg van trainer Jack de Gier niet vaak genoeg door de Utrechtse muur kwam en het tempo in de wedstrijd te laag was, werd kleine beetje publiek dat op het duel was afgekomen af en toe in slaap gesust. Gelukkig voor NEC produceerde Sven Braken in de 95e minuut een kunststukje waarmee hij zijn ploeg de winst bezorgde. Drie punten in de tas, op naar Dordrecht-thuis.

Dordrecht kennen we nog van de frustrerende 3-3 in de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen onder Pepijn Lijnders, waarin NEC nog meedeed om de titel en directe promotie. Daar was weinig leuks aan, maar een half jaar daarvoor wonnen de Nijmegenaren onder Adrie Bogers in eigen huis nog met 6-0 van Dordt. In de dichte mist scoorden Steeven Langil (3x), Jordan Larsson, Ferdi Kadioglu en Anass Achahbar.

Na twee speelrondes in de Eerste Divisie heeft Dordrecht pas één punt gepakt, te danken aan de 0-0 in de eerste wedstrijd tegen Helmond Sport. Afgelopen vrijdag viel er weinig te genieten voor de ploeg van trainer Gérard de Nooijer, want Jong Ajax won op De Toekomst met liefst 5-2. Dordt raakte deze zomer flink wat kwaliteit kwijt. Spelers als Gustavo Hamer, Jafar Arias, Andreias Calcan en Denis Mahmudov zijn vertrokken en de nieuwelingen moeten ogenschijnlijk nog worden ingepast.

Wat betreft de selectie zullen er weinig wisselingen zijn. Er zijn tegen Jong Utrecht geen spelers uitgevallen met blessures. De kans is groot dat De Gier met dezelfde elf gaat starten. Dat de oefenmeester maandag maar één keer wisselde zei ook genoeg: er hoeft niet veel anders. Jonathan Okita voor Mart Dijkstra zou wel een aannemelijke verandering zijn om in aanvallend opzicht meer te kunnen brengen.

Foto: Rob Koppers