De week van de waarheid kende een plotselinge wending. Waar iedereen vreesde voor een belangrijke wedstrijd tegen VVV zal deze (voor de Nijmegenaren althans) voor des keizers baard gaan!
VVV is, ondanks een prima start, nog niet veilig. Lang wisten de Limburgers met aantrekkelijk voetbal het zelfs de topclubs lastig te maken. Een gelijkspel in Eindhoven, winst in Utrecht:  het kon niet op. Helaas voor de Nederlandse competitie en voor VVV in het bijzonder vertrok Keisuke Honda. Niet alleen de beste voetballer, aanvoerder maar ook het gezicht van de dadendrang uit Venlo. Met de riante transfersom kunnen nieuwe talenten worden gehaald maar het verlies liet zich dit seizoen voelen. VVV buitelde naar beneden op de ranglijst en met Garcia-Garcia als (goed) alternatief bleek pas hoe groot de kwaliteiten van Honda waren. Trainer Jan van Dijk presteert echter dit seizoen, aangenomen dat lijfsbehoud toch wordt behaald, uitstekend. Met een jong team, attractief voetbal en een klein budget heeft VVV menig kenner verbaasd. De belangrijkste man nu is misschien wel Patrick Paauwe. De routinier, bij Feyenoord een uitstekend middenvelder, zet na een Duits avontuur van achteruit iedereen neer. Een leiderstype waar elke trainer wel over wil beschikken.
Wiljan Vloet, die heeft voldaan aan de doelstelling van handhaving, krijgt langzamerhand ook weer de beschikking over zijn voltallige selectie. Lasse Schöne en Mark Otten zijn beide weer op de weg terug en trainen mee met de groep. Of Schöne nog zal spelen dit seizoen is onzeker, voor Otten geldt hetzelfde. Wellicht zullen ze door Vloet nog wat minuten worden gegund in de wedstrijd tegen Ajax over twee weken. Maar eerst de wedstrijd tegen VVV waar Vloet weer de beschikking heeft over Björn Vleminckx. Zijn gele kaart en schorsing bleken achteraf een zegen voor NEC: de invalbeurt van Ten Voorde in Den Haag was een fantastische. Of de jonge Drent weer speelminuten krijgt valt te bezien, feit is wel dat hij heeft aangetoond mee te kunnen op het niveau van NEC.