Zondagmiddag 12.30 uur is het Gelredome het decor voor de 26e Vitesse – NEC. De nummer één van Gelderland, NEC, begint als nummer vijf van de ranglijst aan het altijd beladen duel met Vitesse, dat zichzelf terugvindt op plek zes. De Gelderse derby wordt bijgewoond door ruim 900 NEC-supporters en staat onder leiding van Bjorn Kuipers.

Minimaal
Voordat we vooruitblikken op dé wedstrijd van het jaar, gaan we even terug naar zondag 22 november. NEC speelde in eigen huis een wedstrijd tegen concurrent FC Utrecht. Het duel dat eigenlijk geen winnaar verdiende en daardoor ook leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0, kreeg toch een kanteling. NEC’er in hart en nieren en jeugdexponent Navarone Foor versierde een penalty. De middenvelder werd gevloerd door Ayoub.

Santos was zoals gewoonlijk de aangewezen man om de klus te klaren en deed dit dan ook subliem. De topscorer in Nijmeegse dienst schoot de bal kiezelhard in de kruising; 1-0. Het bleek de enige treffer van de avond. Door de minimale zege staat NEC op een keurige vijfde plek in de Eredivisie met 23 punten uit 13 wedstrijden.