Na de overtuigende zege op Jong FC Twente afgelopen vrijdag moeten de mannen van trainer Ruud Brood het maandagavond opnemen in Velsen tegen Telstar. De wedstrijd tegen de Noord-Hollanders zal om 20.00 uur aanvangen en wordt geleid door Jeroen Manschot.
NEC – Jong FC Twente
Eindelijk werd er afgerekend met het beloftensyndroom. De wedstrijd tegen de Tukkers werd op overtuigende wijze met 5-1 gewonnen, mede dankzij een hattrick van NEC-topscorer Sjoerd Ars. De andere twee treffers kwamen op naam van Alireza Jahanbakhsh en Christian Santos. Jahankbahsh zette NEC al gauw op een 1-0 voorsprong met een schitterend schot, maar even later werd door defensief geklungel de 1-1 weggegeven en kwam Jong FC Twente verrassend langszij. Maar nog voor rust herstelde NEC zich en kwam het via een mooie goal van Ars op voorsprong; 2-1. Na de thee liep NEC vervolgens weg en werd met 5-1 eindelijk de eerste zege geboekt op een “Jong-elftal” dit seizoen.
Telstar
De Noord-Hollanders speelden afgelopen vrijdag in Venlo tegen VVV. De Witte Leeuwen verloren het duel nipt met 1-0 en hebben daardoor al drie duels op rij niet meer gewonnen. De laatste zege dateert van 30 oktober toen er met 2-0 werd gewonnen in het eigen Tata Steel-stadion van MVV. Aan Telstar’s zijde speelt één speler die een verleden heeft met NEC (amateurs). Tom Beissel speelde vanaf zijn E-jeugd tot aan de C-jeugd voor NEC en verkaste daarna naar Vitesse. Vervolgens doorliep hij de alle jeugdelftallen en speelde hij geregeld veel wedstrijden voor Jong Vitesse voordat Telstar hem afgelopen zomer oppikte.
NEC
Door de zege op Jong FC Twente voert NEC nog altijd de ranglijst aan in de Jupiler League. Maar concurrent Roda JC ligt op de loer. De Limburgers hebben één punt minder en wachten op een fout van de Nijmegenaren. Over twee weken staat in Kerkrade het onderlinge duel op het programma. Met 39 doelpunten voor en 12 tegen heeft NEC het beste doelsaldo in de Jupiler League. Ook heeft NEC de topscorer van de Jupiler League in de gelederen. Zijn naam is Sjoerd Ars met 13 goals. De laatste keer dat NEC een nederlaag leed was tegen Jong PSV. Op 26 augustus verloren de Nijmegenaren met 1-0. Sindsdien is NEC ongeslagen en hoopt het die reeks door te trekken tegen Telstar.
Geschiedenis
De eerste wedstrijd van NEC in de eigen Goffert werd gespeeld tegen nota bene Telstar. In 1967 ontvingen zij De Witte Leeuwen en wonnen de Nijmegenaren met 2-0. De laatste keer dat NEC op bezoek ging in Velsen dateert van 11 april 1976. Het werd 1-1.
Wedstrijdselecties

NEC-trainer Ruud Brood kan zoals iedereen onderhand weet nog altijd niet beschikken over Paco van Moorsel, Marcel Appiah, Tobiaz Haitz en Kristian Émilsson. Verder lijkt de oefenmeester voor dezelfde elf te kiezen als tegen Jong FC Twente. Dat betekent dat Navarone Foor op de bank begint en Christian Santos start op ‘10’. 

Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Breinburg, Santos; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe