Weer een roerige week in Nijmegen, trainer Lodeweges zag te weinig perspectief om zijn functie voort te zetten. Inmiddels worden er legio namen genoemd waarvan Co Adriaanse de meest prominente is.
Bij de tegenstander van zondag vinden we een trainer die zomaar kandidaat had kunnen zijn in de Goffert. Vorig jaar degradeerde Frans Adelaar met het vooraf kansloos geachte Volendam. Met een jonge spelersgroep en aantrekkelijk voetbal wist hij toch de nodige punten te vergaren. Sparta sloeg toe en zag in de voormalig trainer van FC Utrecht en Den Haag een perfecte coach voor de jonge selectie.
Sparta is immers weer een grote bron van talenten. Waar de jeugdopleiding al jaren tot de beste van Nederland wordt gerekend breken nu ook echte pareltjes door. Een paar seizoenen geleden werd Marvin Emnes voor een miljoenenbedrag verkocht aan Middlesbrough en vermoedelijk is hij niet de laatste. Talenten als Kevin Strootman (voor wie FC Utrecht al een miljoenenbedrag over had), Erik Falkenburg, Joshua John, Joey Godee en Nathan Rutjes zijn maar enkele voorbeelden. Ook het scoutingsbeleid legt de club geen windeieren. Zelden worden er oude spelers aangetrokken en met Boakye, Bodul, Duplan, Adeleye en Slijngard zijn er enkele voetballers te noemen die zeker nog niet aan de top van hun carrière zitten. Het is de kracht maar tevens de zwakte van de ploeg. Een topwedstrijd als tegen Feyenoord kan, met een jong team als Sparta, zomaar afgewisseld worden met een bekeruitschakeling tegen VVV.
NEC is daarin niet anders. Tot nu toe wist het twee wedstrijden te imponeren en werd er ook bij landskampioen AZ gewonnen. De Nijmegenaren moeten de komende weken punten pakken om aan te haken in de middenmoot en niet te vervallen tot de grote groep laaggeklasseerden. Het is niet ondenkbaar dat Saidi Ntibazonkiza aanstaande zondag zijn rentree maakt in het elftal van NEC. De speler liep tijdens de bekerwedstrijd tegen Excelsior al even warm en heeft een nauwe band met Wim Rip. Verwacht wordt wel dat Rip met dezelfde 11 zal starten als die midweeks begonnen.