NEC reist zondag af naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Sparta op Het Kasteel. De Spartanen staan op de tweede plaats in de Eerste Divisie en zijn net als NEC de laatste vijf wedstrijden ongeslagen. Vanaf 12.15 uur doet NEC een gooi naar de drie punten om opnieuw hun play-offpositie te verstevigen.

Terugblik
NEC maakte vorige week vrijdag indruk in de Goffert door met 5-0 te winnen van FC Den Bosch. Jonathan Okita opende de score in de elfde minuut na een fout van de keeper. Hij schoot in de rebound raak nadat zijn eerste schot gekeerd werd. Ook Mike Trésor Ndayishimiye was scherp na een fout van de verdediging en trof het net amper twee minuten na het eerste doelpunt. Ferdy Druijf voegde zich in de tweeëntwintigste minuut bij de doelpuntenmakers nadat hij op aangeven van Randy Wolters de diepte in werd gestuurd en afrondde. Wolters was ook de aangever bij het vierde doelpunt van de avond. Hij bereikte Okita op links, die naar binnen trok en de bal onder de keeper door schoot. De Franse Duitser had zijn honger nog niet gestild en bewaarde zijn mooiste treffer van de avond voor het laatst. Mart Dijkstra bereikte Okita met een afgemeten steekpass die hem daarna met een stift over de doelman in het net legde.

Sparta
De Rotterdammers staan op de tweede plaats in de Eerste Divisie. In 29 wedstrijden verzamelden ze 55 punten. Dat zijn er elf minder dan nummer één FC Twente. De vorige ontmoeting met Sparta was in november vorig jaar. Toen werd er in de Goffert gelijkgespeeld nadat beide ploegen éénmaal scoorden. Sven Braken opende de score en laat in de tweede helft zette Abdou Harroui de 1-1 eindstand op het scorebord.

NEC speelt voor de verandering dit keer op zondag waar scheidsrechter Christiaan Bax om 12.15 fluit voor het begin van de wedstrijd. Hij floot eerder al de thuisontmoeting met Cambuur en de uitduels met Almere City en Go Ahead Eagles. Via ons liveblog en Twitterkanaal houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De wedstrijd is ook op de radio te volgen via RN7 en Fox Sports zendt de wedstrijd vanaf 12.15 uit op kanaal 1.

Foto: Rob Koppers