Nadat doordeweeks door de Nijmeegse formatie de achtste finales van het vaderlandse bekertoernooi werd bereikt, nemen de mannen het zondag in Rotterdam-West op tegen Sparta. De wedstrijd zal om 14.30 uur aanvangen en wordt geleid door de heer Makkelie. 

 

Acht gespeeld, vierentwintig punten en op de eerste plaats staan. Dat is het eerste wat menig NEC-supporter zou denken als men het woord NEC uitspreekt. Maar op welke manier het aantal punten werd behaald baart toch wel wat zorgen. De laatste wedstrijden tegen respectievelijk FC Den Bosch, FC Oss en De Treffers werden met moeite gewonnen. Het bekende veldspel met de nodige dynamiek op het middenveld en in de voorhoede was in deze wedstrijden slechts zelden te zien.  

Enfin, we staan fier aan kop in de Jupiler League, we pakken de punten waar we dat vorig seizoen nalieten en in Europa zijn we de beste presterende ploeg en laten daardoor clubs als Real Madrid en Juventus achter ons. 

 

Tegstander van NEC, Sparta Rotterdam, kent een redelijke start van de competitie. De formatie van trainer Gert Kruys bevindt zich op een keurige zesde plaats met 19 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van 18 om 18. De laatste competitiewedstrijd die Sparta speelde ging met 3-0 verloren tegen Roda JC. Een week ervoor werd er met 1-0 gewonnen van VVV Venlo. Wat opvalt aan beide ploegen is dat Sparta slechts één keer heeft gelijkgespeeld en NEC nog géén enkele keer.  

 

Van de laatste 10 ontmoetingen op zowel Het Kasteel als in De Goffert won NEC er vijf en verloor het er vier. Eenmaal werd er gelijkgespeeld.  Dat gebeurde 10 mei 2009. NEC en Sparta speelde met 1-1 gelijk door goals van Erik Falkenburg en Bas Sibum. De laatste ontmoeting tegen de Spartanen wil eigenlijk geen enkele NEC’er zich herrinneren. NEC werd kansloos me 1-3 verslagen en degradeerde, mede door een eerdere 1-0 nederlaag in Rotterdam, naar de Jupiler League.  

 

Voor het treffen met Sparta wordt het puzzelen voor NEC-trainer Ruud Brood. Marcel Appiah kwam niet geheel ongeschonden uit de strijd met De Treffers. De vleugelverdediger heeft naar aller waarschijnlijkheid zijn knieband in of afgescheurd en zal daardoor maanden moeten revalideren. Ook Paco Van Moorsel en Kristian Émilsson zijn beiden nog geblesseerd en achter de namen Tom Daemen en Tobiaz Haitz staan vraagtekens. Laatstgenoemden worden zaterdag getest of ze fit genoeg zijn voor zondag. Verder zal de formatie en opstelling niet veel anders zijn dan afgelopen donderdag . 

 


Zondag zullen er 283 NEC-supporters afreizen naar Rotterdam om NEC naar de negende (!) overwinning op rij te schreeuwen.  

 

Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Breinburg, Foor, Santos; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe