Na een week zonder Eredivisievoetbal mogen we a.s. zaterdag afreizen naar Leeuwarden. Daar staat misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma: SC Cambuur – NEC. De nummer 16 van de competitie tegen de nummer 18. Het verschil tussen beide elftallen bedraagt 3 punten. Er moet dus gewonnen worden door de mannen van Anton Janssen.

Na een bedroevende competitiestart lijkt NEC de weg omhoog te zijn ingeslagen. In de laatste 3 wedstrijden pakte NEC 4 punten. Weliswaar werd er twee weken geleden kansloos verloren van Ajax (0-3), maar daarvoor werd er knap een punt gepakt in Enschede en werd SC Heerenveen in De Goffert verslagen (2-1). SC Cambuur daarentegen verkeert in een mindere vorm. Van zijn laatste zes wedstrijden verloor het er vijf. Het won vorige maand van FC Utrecht (3-1), maar de afgelopen twee wedstrijden gingen verloren. Thuis verloor het elftal van oudbekende Dwight Lodeweges van Feyenoord (0-2), waarna het vervolgens ten onder ging in Den Haag (3-0).

SC Cambuur – NEC werd pas twee keer eerder gespeeld in de Eredivisie. Nooit kende deze wedstrijden een winnaar. In 1998 werd het 2-2. Twee jaar later eindigde het in 0-0.

Anton Janssen heeft flink moeten puzzelen in zijn elftal. Rens van Eijden is door ziekte afwezig en Marcel Stutter heeft een enkelblessure. Daarentegen staat de terugkeer van een volledig fitte Tobias Haitz.
Hij zal, net als Alireza Jahanbakhsh, starten in Leeuwarden. Hans Mulder is misschien wel de meest verrassende naam in de basisopstelling van de Nijmegenaren. Victor Palsson schuift namelijk door afwezigheid van Van Eijden een linie terug en zijn plek zal dus worden overgenomen door Mulder.  Waar Michael Higdon tegen Ajax nog startte, zal hij tegen Cambuur op de bank beginnen.

Oud NEC-trainer Dwight Lodeweges kan geen beroep doen op Bakker. De middenvelder liep tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aan en is zodoende geschorst.
Hemmen, Ritzmaier en El Makrini kampten allemaal met klachten en pijntjes, maar zijn door de rust tijdens de interlandperiode allemaal weer fit.

Vermoedelijke Opstelling NEC: Johnsson; Leiwakabessy, Haitz, Palsson, Vermijl; Conboy, Koolwijk, Mulder; Jantscher, Jahanbakhsh, Rieks.