NEC reist vrijdag af naar het noorden, waar de ontmoeting met SC Cambuur op het programma staat. De Friezen staan vier plekken hoger in de competitie dan de Nijmegenaren, maar het verschil in punten is miniem. De aftrap is zoals gebruikelijk om 20:00.

Na een periode van ruim twee maanden wist NEC afgelopen vrijdag eindelijk weer eens te winnen. In De Goffert werd Jong FC Utrecht met 4-1 verslagen. De hoofdrol werd vervuld door Ferdy Druijf, die zijn ploeg met drie treffers op sleeptouw nam. Het andere doelpunt werd gemaakt door Mike Trésor Ndayishimiye. De wedstrijd van afgelopen vrijdag kende drie debuterende spelers. Jack de Gier koos voor Mattijs Branderhorst als verdediger van het Nijmeegse doel. In de tweede helft betraden Jordy Bruijn en Randy Wolters voor het eerst het veld in rood-groen-zwart. Laatstgenoemde is na een lange periode van revalidatie weer fit en werd onder luidkeels gezang welkom geheten in De Bloedkuul.

SC Cambuur
De tegenstander van vrijdag kwam deze maandag nog in actie. In Alkmaar verloor een ondermaats Cambuur met 2-1 van Jong AZ. SC Cambuur staat, onder leiding van René Hake, op de elfde plek in de Eerste Divisie. Mochten de Nijmegenaren vrijdag winnen, dan staan ze in puntenaantal gelijk aan de Friezen. Bij Cambuur staat Kevin Jansen onder contract. De middenvelder, die bij NEC niet helemaal uit de verf kwam, mocht na een conflict met Jack de Gier vertrekken. Hij drukte meteen zijn stempel in Leeuwarden en was belangrijk in de eerste twee duels met een goal en een assist.

In augustus vorig jaar werd de thuiswedstrijd tegen Cambuur afgewerkt. Het werd 2-2 en dat was direct een harde dreun. NEC keek tot de 87e minuut tegen een riante voorsprong aan, maar in extremis scoorden de bezoekers twee maal en lieten zij NEC, destijds een grote titelkandidaat, verslagen achter. Anass Achahbar en Sven Braken namen in het openingsduel van het seizoen de doelpunten voor hun rekening. Eerder deze week werd bekend dat Achahbar het voorlopig mag laten zien in wedstrijden met Jong NEC. De Gier zette hem na een woordenwisseling terug naar het tweede elftal. Braken is zoals bekend verhuurd aan FC Emmen.