Aanstaande zaterdag staat de laatste uitwedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. NEC, nummer zeven van de Eredivisie, gaat op bezoek bij Cambuur Leeuwarden, dat zichzelf terug vindt op plek zeventien. Maar NEC gaat niet zomaar winnen. Op bezoek bij Cambuur pakten de Nijmegenaren zelfs nog nooit de volle buit.

Comeback
NEC speelde afgelopen zondag in de eigen Goffert tegen concurrent PEC Zwolle. Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was NEC geen schim van zichzelf en was het erg matig te noemen. NEC ging dan ook met een 0-2 stand rusten. Na de thee rechtten de mannen van trainer Faber de rug. Puur op basis van wilskracht zorgde NEC voor een verrassende comeback. Janio Bikel joeg de bal kiezelhard in het dak van het doel nadat doelman Begois onder de bal door ging.

Nog geen tien minuten later lag de bal wederom achter Begois. Ditmaal was Limbombe de gevierde man. De behendige buitenspeler krulde de bal van ruim 18 meter in de kruising. Heel De Goffert in extase. NEC rook meer, ging zelfs op jacht naar de 3-2, maar deze bleef jammer genoeg uit. Ook PEC had na de 2-2 van Limbombe kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Veldwijk schoot nog op de paal en een schot van Nijland werd knap gepareerd door Van Duin. Een puntenverdeling was gezien het spelbeeld een terechte uitslag.