Zaterdagavond staat er voor NEC een cruciaal competitieduel op het programma, wanneer het op bezoek gaat bij Roda JC Kerkrade. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst is momenteel vijf punten in het voordeel van de Limburgers, die met een puntentotaal van 28 een negende plaats bezetten in de Eredivisie.

NEC-hoofdtrainer Alex Pastoor zag zijn ploeg de sterke reeks van januari, waarin werd gewonnen van Vitesse (0-1) en ADO Den Haag (2-0), vorige week niet uitbreiden. Voor eigen publiek leed de Nijmeegse formatie een kansloze nederlaag tegen Feyenoord, dat door treffers van Otman Bakkel en Guyon Fernandez oververdiend zegevierde (0-2). NEC maakte een uitgebluste indruk en was mogelijk nog niet bekomen van het midweekse bekertreffen met PSV (3-2 verlies).

John Goossens kreeg het vorig weekeinde aan de stok met een deel van het publiek in de De Goffert. De middenvelder keerde tegen nota bene toekomstig werkgever Feyenoord terug in de basisopstelling van NEC – ten koste van publiekslieveling Leroy George – en werkte een dramatische eerste helft af, waarin balverlies eerder regel dan uitzondering was bij de linkspoot. Goossens werd getrakteerd op enkele fluitconcerten en gaf na afloop aan daar niet van gediend te zijn.

Opponent Roda speelde in de vorige speelronde een spectaculaire wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion, waar sc Heerenveen uiteindelijk met 4-3 te sterk was voor de manschappen van Harm van Veldhoven. De Trots van het Zuiden is bezig aan een productief seizoen – Roda was in twintig competitiematchen al 37 maal trefzeker, zeventien keer vaker dan NEC – en heeft dat vooral te danken aan Sanharib Malki. Hij produceerde reeds veertien doelpunten en is dit seizoen samen met collega-aanvaller Mads Junker en centrale verdediger Jagoš Vuković doeltreffender dan heel NEC tezamen.

Roda JC Kerkrade – NEC staat komend weekend onder leiding van Ed Janssen. De 41-jarige scheidsrechter wordt in het Parkstad Limburg Stadion geassisteerd door Dhr. Diks en Dhr. Polman. Dhr. Boot zal als vierde official fungeren.