Uit naar Roda wordt door veel supporters als een lastige wedstrijd gezien. Het woord angstgegner valt dan ook regelmatig op de diverse fora. Ook vorig jaar verloor NEC kansloos in Kerkrade met 3-0. In het magische 2008 werd er echter 2-0 geworden door de supporters die vanaf dit seizoen met een "minder Duits imago moeten worden geïdentificeerd" aldus Martin van Geel. Met de vorig jaar aangetrokken Van Geel is direct een belangrijk persoon binnen Roda genoemd. Hij is, na de stukgelopen fusie en de bijbehorende sores, nu niet alleen technisch maar ook algemeen directeur. Een situatie die uit nood geboren lijkt aangezien het broodarme Roda geen cent te makken heeft en zelfs twee miljoen (!) terug moest in de begroting.
Op het veld is dat nog niet terug te zien. Ondanks een fikse schuldenlast maar dankzij de verkoop van smaakmaker Sekou Cisse (aan Feyenoord) en aanvoerder Marcel Meeuwis (aan Borrusia Mönchengladbach) wist de club toch dure spelers als Mads Junker en Morten Skoubo aan te trekken. De Denen moeten dit jaar voor de doelpunten zorgen nadat Andres Oper Limburg de rug toekeerde. Daarachter moet de geboren Nijmegenaar Willem Janssen voor het nodige loopvermogen en creativiteit zorgen. Op de flanken zijn Bodor en Sutchuin de eerste weken vaste waarden. Het middenveld wordt doorgaans gecomplementeerd met Edwin Linssen, Ruud Vormer of Anouar Hadouir. De Marrokaan wil echter nog steeds graag weg bij Roda JC maar was als enige tot nog toe doeltreffend. Achterin heeft trainer Harm van Veldhoven met Kah en Addo gekozen voor twee beresterke stoppers op de flanken geholpen door de aanvallende backs De Fauw en De Jong.
Verrassend genoeg is Roda JC nog ongeslagen na twee duels. Na een gestolen punt in en tegen SC Heerenveen en de thuiswedstrijd tegen Groningen (1-1) had de balans al veel slechter uit kunnen slaan.
NEC is al sinds speelronde 1 niet meer ongeslagen. Onverdiend pakte Feyenoord de volle drie punten tegen een bij vlagen heel goed NEC. Krap vijf dagen later liet NEC wel degelijk zien te kunnen scoren en waren Vleminckx (2x), El-Akchaoui en Fejzullahu trefzeker. Het zorgt ervoor dat, ondanks een verlies, NEC toch boven Roda JC op de ranglijst staat. In Nijmegen is het op dit moment wel nog onrustig. Net als vorig jaar weten sommige spelers niet hoe om te gaan met een profvoetballersbestaan. Al eerder werd Joël Tshibamba uit de selectie gezet, hij mag dit seizoen waarschijnlijk vervolgen in Oss. Twee weken terug was het Saidi Ntibazonkiza die de knuppel in het hoenderhok wierp. Volgens Carlos Aalbers weigerde de Burundees te spelen als hij geen salarisverhoging kreeg. Op dit moment is TD Aalbers druk bezig om Saidi toch weer aan het voetballen te krijgen. Ondanks dat het een fikse tegenvaller leek voor nieuwbakken trainer Dwight Lodeweges was het misschien juist wel een zegen. Erton Fejzullahu speelde behoorlijk tegen Feyenoord en trok die lijn fantastisch door tegen SC Heerenveen. Een teken aan de wand voor aankomend seizoen wellicht. Met een brede bank en talentvolle voetballers kan NEC dit seizoen namelijk iedereen verbazen. Als eerste door van "angstgegner" Roda te winnen aanstaande zondag!