Een helse kraker op het programma. NEC, koploper van de Jupiler League, gaat op bezoek in Kerkrade bij achtervolger en nummer twee Roda JC. De wedstrijd tegen de Limburgers zal er een op het hardst van de sneden zijn. Roda JC kan bij winst de periode pakken, maar NEC kan ook zes punten los komen van de gedoodverfde concurrent. Het treffen van aanstaande vrijdag zal onder leiding staan van Bas Nijhuis. Het duel in het Parkstad Limburgstadion zal om 20.00 uur beginnen.
Achilles ‘29
Een prima generale. Dat zullen de meesten hebben gedacht na de klinkende 6-2 overwinning op buurman Achilles ’29. In een doelpuntrijk duel kwam NEC vroeg op achterstand, maar rechtte het al snel de rug. Via de goed spelende Navarone Foor gingen de Nijmegenaren met 3-1 naar de thee. Na de onderbreking ging NEC verder met doelpunten maken. Dit resulteerde uiteindelijk in een monsterscore. Achilles ’29 werd met 6-2 naar Groesbeek gestuurd en plek één is steviger in handen van NEC na het gelijke spel van concurrent Roda JC in Venlo.
Roda JC
Hoewel er vrijdag rond de 14.000 bezoekers worden verwacht in het Parkstad Limburg Stadion is het géén Eredivisie-duel. Frappant, want beide clubs horen normaliter ‘gewoon’ in de Eredivisie te spelen met het achterland en de capaciteiten. Maar beleid kostte beide clubs de kop vorig seizoen. Roda JC presteert net zoals NEC uitstekend. De Limburgers hebben 41 punten bij elkaar gesprokkeld uit de voorgaande 17 duels en een positief doelsaldo. Tóch verwacht men meer in Kerkrade. Zo is het veldspel niet altijd om naar huis te schrijven en worden er onnodig punten verloren tegen kleinere clubs als Almere City en VVV Venlo. Desalniettemin wordt het vrijdag een spannende pot. Roda JC kan zich bij winst winnaar van de tweede Bronzen Stier noemen en ziet zichzelf naast NEC netselen in de top van de Jupiler League. Maar mocht NEC winnen én Almere City wint haar onderlinge duel dan stijgt de voorsprong naar zes punten en gaat Almere City aan de haal met de tweede periode.
Geschiedenis
Roda JC – NEC en andersom staat garant voor veel doelpunten. Van de laatste tien onderlinge duels vielen er maar liefst 27 doelpunten. Dat is meer dan 2 goals per wedstrijd. Wie ook Roda JC – NEC zegt denkt gelijk terug aan vorig seizoen. In een degradatieduel van jewelste zakte NEC volledig door de ondergrens. Er werd kansloos met 3-1 verloren. Een paar maanden eerder werd er in de eigen Goffert in een knotsgek duel met 4-3 gewonnen van de Limburgers. NEC boog een 0-2 ruststand om tot een 4-3 overwinning. De laatste zege van NEC in Kerkrade dateert van 1 mei 2008. Brett Holman was toen de matchwinner.
Wedstrijdselectie
NEC-trainer Ruud Brood zal aanstaande vrijdag terugkeren op het oude nest waar hij twee seizoenen werkzaam was. Met welke formatie de oefenmeester aantreedt blijft nog onduidelijk. Alireza Jahanbakhsh keert zoals bekend terug van zijn één duel schorsing. Dit zou ten koste gaan van Navarone Foor op de flanken. Christian Santos lijkt daardoor de voorkeur te genieten op de positie achter de spitsen. Verder zullen Tobias Haitz, Marcel Appiah, Kristian Émilsson en Paco van Moorsel nog altijd niet bij de wedstrijdselectie zitten.
NEC wordt vrijdag in Kerkrade gesteund door 1000 NEC-supporters.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Santos, Breinburg; Jahanbakhsh, Ars, Limombe