Het heeft even geduurd, maar komend weekeinde begint NEC na een onderbreking van vier weken aan de hervatting van het seizoen. Er wordt zondag afgereisd naar Limburg, waar het eerste competitieduel van het nieuwe kalenderjaar gespeeld wordt bij Roda JC. NEC ging met een zevende plaats in de heenronde van de Eredivisie met prima gevoel de winterstop in. De Kerkraders kenden daarentegen een zeer moeizame eerste seizoenshelft en bivakkeren in de onderste regionen van de Eredivisie.
Al vanaf de competitiestart is handhaving het devies voor Roda JC, dat momenteel op de vijftiende plaats staat. In de laatste tien competitiewedstrijden voor de winterstop won Roda JC slechts één keer. Dit was in het laatste duel van 2013, toen VVV-Venlo in een Limburgs onderonsje met 2-4 werd verslagen. NEC staat al het hele seizoen stabiel in het linkerrijtje en richt het vizier op de play-offs voor Europees voetbal. Toch is het spel zeker niet altijd denderend bij NEC en werd trainer Alex Pastoor regelmatig gedwongen zijn basisformatie te wijzigen. 
De selectie van NEC heeft tijdens de winterstop niet stilgezeten, want er werd op het wintertrainingskamp hard getraind op het Portugese Portimão. Daar werden er twee oefenduels afgewerkt tegen Topklasser HHC Hardenberg (1-0 winst) en Bundesliga-club Bayer Leverkusen (0-1 verlies). Positief daarbij was de rentree van Danny van den Meiracker, Geert Arend Roorda en Stijn de Looijer, die voor de winterstop voor langere tijd met blessures kampten.
De winterse transferluiken zijn reeds twee weken open, maar de NEC-selectie is geheel onveranderd gebleven. Er zou interesse zijn in Guyon Fernandez, maar de Feyenoord-aanvaller vertrekt liever naar het buitenland. Technisch directeur Carlos Aalbers gaf deze week te kennen dat er waarschijnlijk geen speler wordt aangetrokken. Roda JC versterkte zich de winterse transferperiode met Roly Bonevacia. De 21-jarige middenvelder wordt voor een half jaar gehuurd van Ajax en zal in de zomer transfervrij worden overgenomen.
NEC heeft het traditioneel lastig met Roda JC en won ook in de eerste seizoenshelft niet van de Limburgers. In De Goffert hielden de Limburgers zich vooral beperkt tot tegenhouden en eindigde de matige vertoning in een 0-0 gelijkspel. Na afloop ging het vooral over Kevin Conboy, die in de tweede helft van het veld werd gestuurd na een charge op Davy de Beule. In het laatste competitieduel met ADO Den Haag zette de Deen opnieuw een onbesuisde tackle in en daarmee is Conboy geschorst voor het treffen met Roda JC.
NEC had in de eerste seizoenshelft te maken met een overvolle ziekenboeg, maar daar is nu geen sprake meer van. Naast Van den Meiracker en De Looijer, is ook Gabor Babos hersteld van zijn blessure. Ook Roorda is vrijwel fit, maar de wedstrijd met Roda JC komt nog te vroeg. Alleen Youri Loen en Evander Sno zijn om medische redenen niet inzetbaar. Ook Ruud Brood, trainer van Roda JC, heeft weinig te maken met personele problemen. Alleen verdediger Danilo kan niet in actie komen wegens een schorsing. Leroy George kwam niet geheel fit uit de feestdagen en dit lijkt hem zijn basisplaats te kosten. 
Update zaterdag 13:00 uur: De Gelderlander meldt dat Khalid Sinouh zondag onder de lat staat. Nathaniel Will kampt met een enkelblessure en wordt vervangen door Pavel Cmovs.
Vermoedelijke opstelling NEC: Sinouh, Breuer, Van Eijden, Cmovs, Amieux, Pálsson, Koolwijk, Van der Velden, Rieks, Platje, Foor