Na de deceptie in Eindhoven reizen de mannen van Ruud Brood wederom af naar Brabant. Vrijdagavond staat de wedstrijd tegen RKC op het programma. Het duel in Het Mandemakersstadion zal om 20.00 uur aanvangen en wordt geleid door Eric Braamhaar.
Eindhoven – NEC
NEC is de tweede competitiehelft met een valse start begonnen. De Nijmeegse formatie kende een belabberde openingsfase van het duel en kwam al gauw op 1-0 achterstand en mocht blij zijn dat het met de rust geen 2 of 3-0 stond. Na de thee veranderde het spelbeeld nauwelijks. NEC creëerde vrijwel geen enkele kans en het wachten was op de tweede treffer van de Eindhovenaren. Die kwam er ook na defensief geklungel achterin. Kort na de 2-0 werd het ook nog 3-0. Doordat achtervolger Roda JC ook verrassend met 3-0 verloor in Waalwijk bedraagt de voorsprong op de Limburgers nog altijd zes punten exclusief doelsaldo.
RKC Waalwijk
RKC is net als NEC en Roda JC vorig seizoen gedegradeerd uit de Eredivisie. Door jarenlang wanbeleid bij de drietal clubs spelen ze nu in de Jupiler League. Voor RKC was de situatie de afgelopen maanden erg wankel. De toekomst van de Brabantse club, van grootaandeelhouder Mandemakers, hing aan een zijden draadje. RKC kon de huur van het stadion niet meer betalen en door het afglijden naar de Jupiler League verdwenen er ook tal van sponsoren. Gelukkig schoot de gemeente Waalwijk te hulp en is mede daardoor de licentie van betaald voetbalvereniging RKC in stand gehouden. De sportieve prestaties van RKC vallen alles behalve mee dit seizoen. Waar iedereen in Waalwijk rekende op een periodetitel met attractief voetbal staan de mannen van trainer Martin Koopman stijf onderaan in de Jupiler League. Ondanks de winst op nummer twee Roda JC van vorige week blijven de kopzorgen groot. Met een negatief doelsaldo -21 en zelfs vijf (!) punten achter op nummer 17 MVV zijn de problemen alsmaar groter aan het worden in Waalwijk. Hoewel NEC 38 punten meer heeft is men gewaarschuwd vrijdagavond.
Historie
Wie RKC – NEC zegt denkt gelijk aan Jarda Simr of 2003 terug. De mannen van toenmalig trainer Johan Neeskens haalde in het seizoen 2002/2003 Europees voetbal door de hoogste rangschikking ooit te noteren. NEC won op bezoek bij RKC met 0-1 dankzij een treffer in de blessuretijd van Jarda Simr.  NEC werd daardoor 5de in de Eredivisie en stond in het UEFA-Cup toernooi tegenover Wisla Krakow. De laatste keer dat NEC op bezoek ging in Waalwijk was op 15 februari 2014. Het destijds Eredivisieduel werd met 1-3 gewonnen  door doelpunten van Nielsen, Higdon en Foor. De laatste nederlaag leed NEC op 8 december 2012. Het was misschien wel de slechtste wedstrijd van de laatste tien jaar. NEC ging kansloos met 2-0 ten onder door goals van Martina en Jozefzoon.
Wedstrijdselectie
NEC-trainer Ruud Brood kan voor het treffen met de Brabanders nog altijd niet beschikken over Kristian Émilsson. De boomlange aanvaller is nog altijd herstellende van zijn blessure. Daarentegen keren Marcel Appia, Paco van Moorsel en Kevin Conboy terug bij de wedstrijdselectie en zullen zij ongetwijfeld minuten gaan maken. Grote afwezige is nog altijd Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër is met zijn nationale elftal doorgedrongen tot de kwartfinales van de Azië Cup. Verder zal naar verluidt Patrick Joosten zijn basisdebuut gaan maken. Dit zou ten koste gaan van Muhammed Mert.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek/Appiah, van Eijden, Haitz/Conboy, Conboy/Leiwakabessy; Daemen, Breinburg, Foor/Santos; Limbombe, Ars, Joosten