Aanstaande zaterdag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor NEC. Ditmaal gaan de Nijmegenaren op bezoek in Waalwijk om aan te mogen treden tegen het plaatselijke RKC van trainer Erwin Koeman. Het duel van zaterdagavond begint om 19.45 uur en zal worden geleid door Serdar Gözübüyük en assistenten Boonman en Jansen.
Na de kansloze nederlaag in Rotterdam-Zuid tegen Feyenoord is NEC weer met beide benen op de grond gezet. Na 5 wedstrijen op rij ongeslagen te zijn geweest kregen de mannen van Anton Janssen vorige week zaterdag er flink van langs; 5-1.
NEC begon voortvarend aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was dan ook gelijk voor NEC, maar Rieks schoot de bal hard op de vuisten van Feyenoord-doelman Erwin Mulder. Even later werd een vrije trap strak op het hoofd van Higdon geschoten, die legde de bal panklaar voor Soren Rieks en diezelfde Rieks schoot met een verwoestende uithaal NEC op een 0-1 voorsprong zette. Ook na de 0-1 was NEC de bovenliggende partij, maar na 20 minuten schakelde de Rotterdammers een tandje bij en werd het gauw 1-1 door Lex Immers. Na de 1-1 werd het ook snel 2-1 en mocht NEC niet mopperen dat het bij rust al tegen een gelopen wedstrijd aankeek.
In de 2de helft was het spelbeeld niet anders dan aan het einde van de eerste helft. Feyenoord domineerde met fraai positiespel en stuurde NEC van het kastje naar de muur. 10 minuten na de rust werd de marge vergroot door Feyenoord. Uitblinker Jean-Paul Boëtius maakte er 3-1 van na slecht verdedigend werk aan NEC-zijde. Nog geen luttele minuten later maakte Feyenoord-topscorer Graziano Pellé er op fantastiche wijze 4-1 door een bal in een keer uit de lucht met links hard achter Johnsson te schieten. De 5de treffer werd wederom gemaakt door Jean-Paul Boëtius en zo eindigde dit duel in een forse nederlaag en staat de equipe van Anton Janssen nog altijd op de 17de plaats in de Eredivisie.

RKC presteert uitstekend met de middelen die men tot beschikking heeft. In de winterstop werd ook nog oud-Ajacied Daniël de Ridder transfervrij aangetrokken en versloegen de mannen van Erwin Koeman afgelopen zondag mede-concurrent FC Utrecht met maar liefst 5-2. RKC staat na de vijfklapper tegen FC Utrecht op een 13e plaats met 26 punten en hebben de Waalwijkers van de voorgaande 10 wedstrijden er maar 1 verloren. (!) Thuis werden tegen respectievelijke FC Twente, Feyenoord en PSV 8 punten behaald en scoren de Brabanders er ook vrolijk op los dit seizoen; 36 om 41.

De ontmoetingen in Waalwijk stonden 18 keer eerder op het programma. RKC ging 8 keer met de zege aan de haal en NEC 7 keer. De afgelopen 2 jaar won RKC telkens met 2-0 van NEC. Eerder dit seizoen gaf NEC een 2-0 voorsprong uit handen en werd het uiteindelijk nog 2-2. De laatste zege van NEC in Waalwijk dateert van 7 februari 2010. Toen was Bas Sibum met een kopbal in blessuretijd de matchwinner voor de Nijmegenaren.

Anton Janssen kan weer over een vrijwel fitte selectie beschikken. Geblesseerden Dennis Gentenaar, Alireza Jahanbakhsh, Victór Palsson en Ryan Koolwijk (scheenbeen irritatie) zijn allemaal fit genoeg om te starten zaterdag. Verder wordt morgen bekend of de uitgevallen Marnick Vermijl en Jakob Jantscher bij de selectie van zaterdag zitten. Daarnaast keert Tobias Haitz weer terug na zijn schorsing die hij opliep tegen NAC Breda. Doordat iedereen weer fris en fruitig is, wordt het puzzelen voor Janssen en consorten wie hij laat starten in het Mandemakers Stadion. Erwin Koeman kan net zoals NEC-trainer Anton Janssen over een fitte en grote selectie beschikken. Alleen de geschorste Sander Duits ontbreekt zaterdag wegens een schorsing.

NEC wordt zaterdag door 400 NEC-supporters gesteund en is het de taak om aan de spelers te laten zien waarom NEC niet hoort te degraderen. Met het juiste beleid en de hoofden koel móet er gewonnen worden in Waalwijk. Come on NEC!

Vermoedelijke opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, van Eijden, Nielsen, Conboy; Koolwijk, Rieks, Stéfànik; Jahanbakhsh, Higdon, Foor