RKC Waalwijk komt vrijdag voor de tweede keer in drie weken op bezoek in Nijmegen. De Brabanders zijn de eerste horde voor NEC op weg naar de Eredivisie. De stand op de ranglijst heeft bepaald dat NEC de eerste wedstrijd thuis speelt. Om 18.30 barst de strijd los in De Goffert. Volgende week dinsdag wordt op hetzelfde tijdstip de tweede wedstrijd afgewerkt.

Wat bijna niemand een paar maanden geleden nog voor mogelijk hield, is toch werkelijkheid geworden. Onder leiding van Ron de Groot werden in de zes gespeelde wedstrijden onder zijn hoede 16 punten gepakt. Hierdoor eindigde NEC op de negende plaats in de competitie en werden de play-offs zelfs één wedstrijd voor het einde van het seizoen veiliggesteld. Vorige week speelde NEC haar laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen MVV. Een 1-1 gelijkspel na negentig minuten was het resultaat in een niet erg enerverende wedstrijd. Het doelpunt aan de kant van de Nijmegenaren was van de topscorer van de Eerste Divisie Ferdy Druijf. Bij winst zou NEC over RKC zijn gegaan op de ranglijst en zo het voordeel hebben gehad de eerste wedstrijd uit te spelen, nu ligt dat voordeel bij RKC. De Groot had dat liever anders gezien en merkte dat na de wedstrijd op.

RKC Waalwijk
RKC vinden we na 38 speelrondes terug op de achtste plaats in de Eerste Divisie. Met 59 punten hebben ze maar 1 punt meer dan NEC. De Waalwijkers hebben een verleden van pendelen tussen de Eerste Divisie en Eredivisie. De laatste keer dat RKC degradeerde was in het seizoen 2013/14. De achtste plaats in de Eerste Divisie is de beste klassering sinds die degradatie. Dylan Seys (13) is dit seizoen in de reguliere competitie de topscorer bij RKC. Op de voet gevolgd door Darren Maatsen (12) en Emil Hansson (12). Laatstgenoemde staat derde in het assistklassement met 11 assists, ook maakte hij twee van de drie doelpunten in het laatste competitie duel tegen FC Eindhoven (3-1). NEC is dus gewaarschuwd voor deze Noors-Zweedse aanvallende middenvelder.