Vrijdag mag NEC, na het derbysucces tegen Vitesse, het opnemen tegen PSV. De huidige koploper van de Eredivisie speelt dan de derde wedstrijd in zeven dagen.
PSV is, samen met FC Twente, de enige nog ongeslagen ploeg in Nederland. Dit seizoen werd er slechts gelijkgespeeld tegen VVV (3-3) en bij FC Twente (1-1) en FC Utrecht (0-0). De ploeg oogt soms weer ongenaakbaar, net als in de periode Hidding. Trainer Fred Rutten is hier voor een groot deel verantwoordelijk voor. Met slechts de basisaankopen Manolev en Engelaar presteert PSV met dezelfde middelen als onder Huub Stevens opzienbarend beter.
Wijchenaar Rutten laat PSV herkenbaar voetballen, aanvallend zonder de controle te verliezen. In verdedigend opzicht zijn er keuzes te over en is elke positie minimaal dubbel bezet. Daarachter bestaan over de uitstekende keeper Isaksson allang geen twijfels meer. Op het middenveld wordt het puzzelen voor Rutten. Zowel Engelaar als vaste vervanger Simons zijn geblesseerd en het is niet ondenkbaar dat de jonge Ojo of de nog jongere (16!) Labyad in de basis begint. De Nederlands internationals Bakkal en Affelay spelen in ieder geval mee. Ook voorin heeft RUtten met Lazovic, Amrabat, Toivonen, Reis en Koevermans veel keuze, alleen Balasz Dsudszak heeft geen waardige vervanger.
Waar drie wedstrijden in zeven dagen voor veel teams een probleem zou zijn zorgt de breedte van de Eindhovense selectie ervoor dat dit op te vangen is. Niettemin zal NEC zeker een kans maken als zij vanaf het begin agressief spelen en de duels winnen. Dit was tegen Vitesse ook de sleutel naar succes en dat zou tegen PSV ook misschien wel wat op kunnen leveren. De Nijmegenaren starten vermoedelijk met dezelfde basisopstelling; de geschorste Radomski wordt vervangen door Lorenzo Davids.