Zaterdagavond neemt NEC het op tegen één van de titelfavorieten voor het seizoen 2010/2011. In Eindhoven is PSV om 19:45 de tegenstander.
Vorig seizoen wist PSV de strijd op het einde niet meer vol te houden met FC Twente en Ajax, de druk is daardoor gegroeid bij de spelers en staf. In de voorbereiding van het seizoen sprak Fred Rutten dan ook zijn ambitie uit: "PSV is de favoriet voor de titel". Deze druk hoort bij de trainer Rutten. Het topsportklimaat, het prestatieve en de omgang met een groep keek hij af van leermeester Hiddink, inmiddels is Rutten voor Nederlandse begrippen een toptrainer.
De zomer kende, mede op voorspraak van de trainer, weinig rumoer in Eindhoven. Met de van Kopenhagen overgekomen Canadees Atiba Hutchinson, de Braziliaan Marcelo en de Zweed Markus Berg kwamen er drie potentiële basiskrachten naar Eindhoven. Carlos Salcido, immer lonkend naar het buitenland, vertrok naar Fulham maar daar lijkt niemand rouwig om te zijn. Ook kind van de club, Dirk Marcellis vertrok. In ruil voor de verdediger kreeg PSV de beschikking over een oude bekende voor de NEC-supporter: Jeremain Lens. De belangrijkste transfer voor PSV was er één die niet doorging. Ibrahim Affelay, in bezit van een aflopend contract aankomende zomer, bleef in Eindhoven en wimpelde onder meer een transfer naar HSV af. Op dit moment is hij, ondanks enkele uitstekende optredens voor het Nederlands elftal niet 100% zeker van een plekje op zijn geliefde ’10’-positie. Ola Toivonen, voorheen vooral spits, heeft met zijn dynamiek, actieradius en goals het vertrouwen van Rutten gewonnen. Echter is het niet ondenkbaar dat de twee samenspelen tegen NEC. Markus Berg wordt waarschijnlijk op basis van tv-beelden geschorst na een elleboogstoot jegens Timothy Derijck van ADO Den Haag.
Ook NEC mist een bepalende speler tegen de Philips Sport Vereniging. Deze week werd bekend dat Gabor Babos wekenlang uit de roulatie is met een rugblessure. De Hongaar, die vaker kampt met rugproblemen, wordt tegen PSV waarschijnlijk vervangen door Jasper Cillessen die hem al uitstekend verving tegen SC Heerenveen. Vloet liet deze week echter weten ook de optie te bekijken om een meer ervaren transfervrije goalie aan te trekken. Ook Thomas Chatelle lijkt nog niet fit voor het duel in Eindhoven waar NEC mag proberen de goede seizoensstart een passend vervolg te geven.