Zaterdagavond gaat NEC op bezoek bij promovendus PEC Zwolle. De ploeg van trainer Art Langeler behaalde tot nu toe twee punten uit drie wedstrijden. NEC verloor vorige week met 1-3 van FC Twente, nadat het eerder met 1-6 verloor van Ajax. Door de winst op sc Heerenveen staat de ploeg van Alex Pastoor op drie punten. NEC hoopt na de nederlagen tegen de twee topclubs op een overwinning in Zwolle.

Net als een week eerder tegen Ajax werd de verdediging van NEC te kijk gezet tegen FC Twente. De doelpunten vielen op simpele wijze en in de rust stond de ploeg al met 0-3 achter. De derde treffers van de Tukkers werd gemaakt door Leroy Fer, die met een panenka doelman Babos het bos in stuurde. Het enige dat NEC nog terug kon doen was de 1-3 door Evander Sno. Het publiek kon nog niet worden vermaakt.

In de eerste drie competitiewedstrijden wist PEC Zwolle nog niet te winnen. De enige punten werden behaald in uitwedstrijden tegen respectievelijk Roda JC Kerkrade en FC Utrecht. Beiden wedstrijden eindigden in 1-1. De enige thuiswedstrijd verloor Zwolle met 0-1 van Vitesse. Als PEC Zwolle van NEC weet te winnen is dat voor de promovendus de honderdste zege in de Eredvisie.

Bij PEC start naar alle waarschijnlijkheid met nieuwkomer Youness Mokhtar. De vleugelspeler kwam over van PSV. Doelman Diederik Boer is nog altijd geblesseerd en zal de wedstrijd vanaf de tribune moeten bekijken. Leon ter Wielen zal hem net als in de eerste drie duels vervangen. De nieuwe spits van Zwolle, Denni Avdic, begint op de bank. Bij NEC neemt Pavel Cmovs de plek van de vertrokken Bram Nuytinck overneemt. Sören Rieks start op de linksbuitenpositie ten koste van Rick ten Voorde.

PEC Zwolle: Ter Wielen; Van Polen, Lachman, Van den Berg, Van Hintum; Narsingh, Broerse, Pluim, Achenteh; Mokthar, Benson.
NEC: Babos; Breuer, Van Eijden, Cmovs, Conboy; Sno, Roorda, Koolwijk; Foor, Platje, Rieks.

De wedstrijd in het IJsseldelta Stadion wordt geleid door arbiter Danny Makkelie.