Vrijdag reizen de mannen van trainer Peter Hyballa af naar Zwolle voor het treffen met PEC Zwolle. Na de nederlaag van de Nijmegenaren tegen Go Ahead Eagles heeft NEC iets recht te zetten. Tegenstander PEC Zwolle bivakkeert op de dertiende plaats op de ranglijst en lijkt enigszins de onderste regionen te hebben verlaten. Jeroen Manschot is vrijdag de leidsman bij de wedstrijd dat om 20.00 uur aanvangt.

‘PEC in business’
De Zwollenaren onder leiding van Ron Jans boekten afgelopen zondag op bezoek bij Sparta Rotterdam de vijfde overwinning van het seizoen. Op Het Kasteel trok de Overijsselse ploeg aan het langste eind: 2-3. Het was de tweede uitoverwinning op rij voor de Zwollenaren. De laatste thuiszege dateert van 30 oktober 2016. Destijds werd aartsrivaal Go Ahead Eagles met 3-0 verslagen. Door de twee overwinningen uit de laatste drie duels hebben Jans en PEC Zwolle wat meer afstand genomen van de gevaarlijke zone.

In de gespeelde 21 duels dit seizoen scoorde PEC maar twintig keer. NEC doet het niet heel veel beter met 22 doelpunten. PEC Zwolle staat in verdedigend opzicht er eveneens slecht voor. Het kreeg tot op heden de meeste goals tegen; 42. Dat is exact twee tegendoelpunten per duel. In de elf thuisduels van PEC tot nog toe wisten de Blauwvingers slechts acht doelpunten te maken en kreeg doelman Mickey van der Hart liefst 21 tegentreffers te verwerken. Het verschil op de ranglijst tussen de nummer tien NEC en nummer dertien PEC Zwolle bedraagt ‘maar’ vijf punten.