In speelronde 26 gaat NEC op bezoek in Zwolle om aan te mogen treden tegen het plaatselijke PEC. De Zwollenaren bezetten een keurige 8ste plaats met 33 punten en NEC staat nog altijd onder de rode streep met 24 punten uit 25 duels. De wedstrijd die aanstaande zaterdag om 18.45 uur begint in het Ijsseldelta Stadion, zal worden geleid door Dennis Higler en zijn assistenten Diks en Van Zuilen.
Ondanks de kansloze nederlaag van vorig weekend tegen PSV (0-2) blijven de mannen van Anton Janssen positief en putten ze vertrouwen uit de voorgaande wedstrijden die men positief wist af te sluiten. NEC kwam sterk uit de winterstop, maar werd tegen Feyenoord met beide benen op de grond gezet. Erna werd er knap en met 1-3 gewonnen van RKC, maar afgelopen weekend was PSV NEC de baas in Nijmegen.
NEC startte nog wel aardig met goede mogelijkheden voor Michael Higdon en Alireza Jahanbakhsh, maar meer dan enkele pogingen kwamen de Nijmegenaren niet. De Eindhovenaren zijn stiekem weer gaan geloven in Champions League voetbal en wie weet wat er nog meer in zit. Dit alles was af te lezen aan het positiespel en spelvreugde die ze op de mat legden in De Goffert. In de eerste helft werden enkele kansen van PSV goed gepakt door Kalle Johnsson en stond Jeroen Zoet ook op de goede plaats om een voorsprong van NEC te verkomen. Doordat beide keepers puike reddingen verrichtten, ging men rusten met een logische 0-0.
Na de rust nam NEC het initiatief, maar tot echt goed uitgespeelde kansen kwam het niet. PSV schakelde in de omschakeling razendsnel om en dat resulteerde in de 0-1. De opstomende PSV-back Arias overbrugde een heel veld en tikte de bal op zij voor Bryan Ruiz die met een bekeken schuiver Johnsson verrasste in de kort hoek. Daarna werd het spel van NEC steeds minder en had NEC het geluk dat PSV niet scherp was in de afronding. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd bekroonde Memphis Depay zijn puike optreden met een geweldig afstandsschot; 0-2. Dit was de eindstand en zo ging NEC sinds november (!) weer eens onderuit in eigen huis.

PEC Zwolle, de club die na 6 speelrondes stijf bovenaan stond in de Eredivisie met 18 punten, zei op dat moment zelfs voor het kampioenschap te willen gaan. De club waar Ron Jans trainer is heeft er een geoliede machine van gemaakt en legt menig tegenstander op de pijnbank. PEC Zwolle presteert met haar capaciteiten meer dan uitstekend en als de mannen van Jans zo door voetballen zit er een mooie beloning in aan het einde van het seizoen. Zowel play-offs voor Europees voetbal als de KNVB-beker liggen voor het oprapen. Vorige weekend pakte PEC Zwolle in de allerlaatste seconde van de wedstrijd toch nog een punt tegen streekgenoot Heracles Almelo; 1-1. De week ervoor werd er kansloos met 3-1 verloren van Cambuur Leeuwarden.

Het duel tussen PEC Zwolle en NEC stond 8 keer eerder op het programma in de Eredivisie. PEC won 5 keer en NEC 2 keer. Vorig seizoen won NEC afgetekend met 0-4 in Zwolle. Eerder dit seizoen eindigde dit duel in een dikke nederlaag voor NEC; 1-5. Dit was tevens de laatste wedstrijd van Alex Pastoor als coach van NEC. Hij werd na afloop ontslagen. Op 26 maart staan beide clubs wederom tegenover elkaar in Zwolle als men strijd voor een finale plaats op 6 april in De Kuip tegen Ajax of AZ.

NEC-trainer Anton Janssen kan over een fitte selectie beschikken. Alleen Marcel Stutter is nog altijd revaliderende van zijn knieblessure. PEC Zwolle-trainer Ron Jans moet daarentegen flink puzzelen aan zijn elftal. Lachman (hamstring), Gravenbeek (hak), Mokotjo (knie), Labylle (scheenbeen), Thomas (enkel) en Sainsburry (knie) zijn alle zes niet inzetbaar voor het treffen met NEC.

Nog 9 finales te gaan voor de Rood-Groen-Zwarten. Het einde van het seizoen komt steeds dichterbij en de punten zullen ieder weekend zwaarder gaan tellen. Met passie, inzet, de juiste mentale focus en zweet móet NEC winnen in Zwolle. Come on NEC!

Vermoedelijke opstelling NEC: Johnsson, Vermijl, van Eijden, Nielsen, Conboy; Koolwijk, Rieks, Stéfànik/Palsson; Jahanbakhsh, Higdon, Jantscher/Foor