Vrijdagavond gaat het weer beginnen. Iets meer dan drie maanden na het echec tegen FC Emmen en een hele metamorfose rondom de selectie verder trapt NEC het nieuwe seizoen in eigen huis af tegen SC Cambuur. De favorietenrol lijkt dit seizoen in ieder geval niet in Nijmegen te liggen, wat op het eerste oog alleen maar voordelig is.

In Nijmegen is men weer positief gezind. Er zijn al bijna meer seizoenkaarten over de toonbank gevlogen dan vorig seizoen, de Open Dag werd goed bezocht en men loopt weer in een NEC-shirt over straat. Er wordt echt uitgekeken naar het nieuwe seizoen. Wie dit alles drie maanden geleden voorspeld had, zou voor gek zijn verklaard. De komst van trainer Jack de Gier liet de seizoenkaartteller lineair toenemen en ook het aantrekken van sterkhouders als Rens van Eijden, Joey van den Berg en Tom Overtoom trok mensen over de streep.

Lees ook: Eerste divisie begint: Vertrouwen, maar ook twijfels over NEC

Tegenstander
Met SC Cambuur komt er vrijdag direct een tegenstander van formaat naar het Goffertstadion. Cambuur wil net als NEC de zure nasmaak van de Play-Offs zo snel mogelijk weg spoelen. Nadat de Friezen in Dordrecht op bezoek bij de plaatselijke FC met 1-4 wisten te winnen leek de return slechts een formaliteit. Echter was het FC Dordrecht dat de halve finale na strafschoppen wist te bereiken. Vol ongeloof verliet alles en iedereen het stadion. Dit seizoen is de doelstelling een zo best mogelijke klassering in de nacompetitie.